• Κυρ, 24/07/2022 - 21:25
Απόφαση της συνέλευσης της Τοπικής Επιτροπής Λευκάδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (23/7/2022)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σαββάτο 23/7 πραγματοποιήθηκε  συνέλευση της τοπικής επιτροπής Λευκάδας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  παρουσία του μέλους του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου σ. Καλαμπαλίκη Κώστα. Στην απόφαση της τονίζει:

 

«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να απευθύνει κάλεσμα στις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, σε εκείνες τις δυνάμεις που παλέψαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια στα κρίσιμα μέτωπα. Δεν επιδιώκουμε εκλογικές συγκολλήσεις και καιροσκοπικές συμμαχίες. Επιδιώκουμε μια προωθητική ενότητα στην βάση αρχών, με αγωνιστές και δυνάμεις με τις οποίες υπάρχει συμφωνία στα βασικά πολιτικά ζητήματα, συναγωνιστικές εμπειρίες και μια κοινή πορεία το προηγούμενο διάστημα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε δυνάμεις και αγωνιστές που συντάσσονται με την ανάγκη ενός αριστερού αντικαπιταλιστικού προγράμματος, με την συνεργασία των δυνάμεων και των αγωνιστών που το στηρίζουν, απορρίπτοντας τις αυταπάτες περί «φιλολαϊκών», διαχειριστικών λύσεων, και «αριστερών», «προοδευτικών» κυβερνήσεων μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος, του κράτους του και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών του. Που προσανατολίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επαναστατική αλλαγή του.

Ζητήματα όπως η άμεση βελτίωση της ζωής των φτωχών λαϊκών στρωμάτων με μείωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών με εθνικοποιήσεις και χτύπημα της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τον άδικο και επιθετικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων, απειθαρχία στην ΕΕ έξοδο από αυτή και διαγραφή χρέους, υπεράσπιση του περιβάλλοντος ενάντια στην κλιματική κρίση και τη καπιταλιστική «πράσινη μετάβαση», πάλη κατά του ρατσισμού για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες κα έχουν ωριμάσει μέσα σε σημαντικά τμήματα του κινήματος και μπορούν να αποτελέσουν την βάση μιας τέτοιας πλατιάς συσπείρωσης δυνάμεων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές θα παρέμβει στην βάση του παραπάνω προγράμματος και στην εκλογική μάχη. Απευθύνει κάλεσμα ενότητας και αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συζητήσει με κάθε δύναμη που θέλει να κινηθεί στην κατεύθυνση αυτή.  Το επόμενο διάστημα η τοπική επιτροπή θα πραγματοποιήσει πολιτική εξόρμηση παρουσίασης της πολιτικής της πρότασης».

 

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

τοπική επιτροπή Λευκάδας


Related Posts