• Παρ, 12/05/2023 - 21:36
ΣΕΚ : 11/5/23 - Στις 21 Μάη μαυρίζουμε τη ΝΔ, με ψήφο ανατροπής - Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
11/5/23 - Στις 21 Μάη μαυρίζουμε τη ΝΔ, με ψήφο ανατροπής - Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Με το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο το πόσο μεγάλα ψέματα και πόσο θράσος έχει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης. Και μόνο η δήλωση ότι «κρατήσαμε όρθια την κοινωνία» αρκεί για να γεμίσει αγανάκτηση τους εργαζόμενους και τη νεολαία που είδαν τις ζωές τους και τα δικαιώματά τους να μπαίνουν στο στόχαστρο των ταξικών επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση για λογαριασμό της άρχουσας τάξης. Ποιος/α πιστεύει τις υποσχέσεις του Μητσοτάκη που μοιράζει προεκλογικά επιδόματα-ψίχουλα ενώ ετοιμάζει νέες θανατερές ιδιωτικοποιήσεις; 
Απέναντι σε αυτή τη μαύρη κυβέρνηση της πανδημίας, των υποκλοπών και των Τεμπών, οι απαντήσεις που ήρθαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης ήταν χλιαρές και «μετρημένες». Ούτε στο ντιμπέιτ ούτε στην προεκλογική εκστρατεία της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης ξεμυτίζει έστω για λίγο η οργή και τα αιτήματα όλων εμάς που παλέψαμε στο δρόμο και στην απεργία την κυβέρνηση της ΝΔ. 
Κι όμως, αυτή η οργή και αυτοί οι αγώνες είναι που θα κρίνουν την επόμενη μέρα. Το «αντισυστημικό ρεύμα» που τόσο ξορκίζουν η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη έχει βαθιές ρίζες. Η παράταξη της ΝΔ μαυρίστηκε ακόμα μια φορά στις φοιτητικές εκλογές και χιλιάδες νέοι και νέες εκφράσανε την στήριξή τους στην αντικαπιταλιστική Αριστερά. Στις απεργίες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες έχουμε την εμπειρία της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και το σύστημα που δολοφονεί. 
Αυτή τη σύγκρουση χρειάζεται να συνεχίσουμε. Οι πιέσεις της ΕΕ για οικονομική πολιτική που θα βγάζει πλεονάσματα για να εξυπηρετείται το χρέος έχουν ήδη φανερωθεί. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων θα είναι παρούσα απειλώντας με περισσότερη φτώχεια και εγκλήματα όπως στα Τέμπη. Οι πολεμικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων για Ραφάλ και άλλους εξοπλισμούς έχουν αρχίσει να τρέχουν. Οι εκβιαστικοί μηχανισμοί των τραπεζιτών, του Άρειου Πάγου, της Εκκλησίας είναι θεσμοθετημένοι και καραδοκούν για να παίξουν ξανά τον ίδιο ρόλο της Τρόικας που ξέρουμε καλά. 
Με όλους αυτούς θα συγκρουστούμε για να επιβάλλουμε τα δίκια μας. Η εργατική τάξη και η νεολαία έχει τη δύναμη να επιβάλλει όλα τα αιτήματα που έχουν αναδείξει οι αγώνες μας. Με τις απεργίες μας να κερδίσουμε αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό. Να επιβάλλουμε ότι όχι μόνο το νερό δεν θα καταλήξει στα αρπακτικά που τριγυρίζουν, αλλά και ότι θα κρατικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση για τους καπιταλιστές όλες οι επιχειρήσεις που λεηλατήθηκαν: οι σιδηρόδρομοι, η ενέργεια, το φάρμακο, η υγεία, οι τράπεζες. Και με το δικό μας έλεγχο, ώστε τις αποφάσεις να τις παίρνουν δημοκρατικά οι εργάτριες και οι εργάτες με κριτήριο τις ανάγκες της πλειοψηφίας όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. 
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και η Εργατική Αλληλεγγύη σας καλούν να παλέψουμε μαζί και να στηρίξουμε το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάθε ψήφος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ψήφος που δυναμώνει το κίνημα της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Είναι η πιο χρήσιμη ψήφος. Γιατί είναι ψήφος για την αντισυστημική Αριστερά που δεν μασάει τα λόγια της, δηλώνει ανοιχτά ότι το κίνημα μπορεί να κάνει το μαύρισμα της ΝΔ συνολική σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του! 
 
Όλες/οι στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Αθήνα Δευτέρα 15 Μάη 7.30 μμ Προπύλαια
 
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα