3η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Δήλωση Αποχώρησης Μελών του Σ.Ε.Κ. - παραμονής στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. [συλλογικό κείμενο]

  • Κυρ, 20/03/2016 - 16:13

Το παρόν κείμενο αποτελεί δήλωση αποχώρησης μελών από το  Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα οι οποίοι/ες παραμένουν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , μετά την πανελλαδική συνδιάσκεψη τόσο του ΣΕΚ όσο και αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναφέρεται σε στρατηγικά και τακτικά προβλήματα του κόμματος και του μετώπου, καθώς και στα καθήκοντα που θέτει η ταξική πάλη στο σήμερα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τη 3η Συνδιάσκεψη [της Αργυρής Ερωτοκρίτου]

  • Τετ, 16/03/2016 - 17:57
Η 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτύπωσε τα οργανωτικά και πολιτικά προχωρήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη χώρα μας. Μετά από μια περίοδο εκρηκτικής ανόδου του κινήματος που έφτασε να ανεβάζει το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αλλά και μια περίοδο μεγάλων πιέσεων πάνω στις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς για να απορρίψουν την επαναστατική στρατηγική και να μπουν στο δρόμο των πιο “ρεαλιστικών” και “άμεσων” κοινοβουλευτικών μεταρρυθμίσεων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  διεψεύδει όσους περίμεναν το τέλος της. Φτάνει στο σημείο να αποτελεί μία ορατή δύναμη πέρα από την αριστερά του κοινοβουλευτικού δρόμου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αφετηρία μιας νέας αρχής [του Αντώνη Δραγανίγου]

  • Τετ, 16/03/2016 - 09:37

Η 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανήκει ήδη στη σύντομη ιστορία της. Αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας ταραγμένης περιόδου με ιστορικά πολιτικά γεγονότα, μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις, ριζικές αλλαγές των πολιτικών συνθηκών καθώς και μεγάλες εσωτερικές αναταράξεις. Το πρώτο μήνυμα της Συνδιάσκεψης ήταν ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι εδώ! Ότι ήδη βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας αρχής! Το επιβεβαιώνουν αυτό οι χιλιάδες αγωνιστές σε όλη την Ελλάδα, που πήραν μέρος στις διαδικασίες, καθώς και οι αποφάσεις της.

Ενωτική Πρωτοβουλία : Εκτιμήσεις για την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  • Σάβ, 12/03/2016 - 11:18

Είμαστε αισιόδοξοι, Η συνδιάσκεψη δε θα μείνει στην ιστορία καθώς δεν έκανε κάποιο μεγάλο βήμα, κάποια μεγάλη τομή. Όμως, έστω και δειλά, στην κοινωνία και στην αριστερά σαλεύουν σπέρματα μιας νέας αντεπίθεσης. Χρέος μας να συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να έρθουν στο προσκήνιο και να βάλουν τη δική τους, νικηφόρα σφραγίδα.

Πολιτική απόφαση της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

  • Πέμ, 10/03/2016 - 01:17

Αυτό σημαίνει: Βάθεμα της στρατηγικής της αντίληψης και του αντικαπιταλιστικού-επαναστατικού της προσανατολισμού. Ενίσχυση του εργατολαϊκού της χαρακτήρα. Ενιαιοποίηση στην συγκρότησή της ώστε να ξεπερνιέται η πολυγλωσσία, οι διαφορετικές πρακτικές και ιεραρχήσεις. Ενίσχυση της δημοκρατίας των μελών και των συλλογικοτήτων της. Ένταξη στις γραμμές της νέων δυνάμεων, πρώτα από όλα από τις πρωτοπόρες και μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας. Ένταξη στις γραμμές της ή και σταθερή πολιτική σχέση με ρεύματα και αγωνιστές που αποδέχονται ή προσεγγίζουν το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα.

Σύντροφοι ευχαριστώ, Προχωράμε ! [του Κώστα Παπαδάκη]

  • Τετ, 09/03/2016 - 20:57

Χωρίς να παίρνουν – ελπίζω - τα μυαλά μου αέρα, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το σώμα της 3ης συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που με τίμησε με την ψήφο του, κατατάσσοντάς με στην πρώτη θέση για την εκλογή του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και βεβαιώνω όλους τους συντρόφους μου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, για την οποία είμαι υπερήφανος που ανήκω, ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και από τη θέση του μέλους του Π.Σ.Ο. να συμβάλω για την επιτυχία της.

Αποτελέσματα εκλογών της 3ης Συνδιάσκεψης για την ΚΣΕ και το ΠΣΟ

  • Τετ, 09/03/2016 - 20:40

Ανακοινώθηκαν από την Εφορευτική Επιτροπή της 3ης Συνδιάσκεψης τα αποτελέσματα για την εκλογή της νέας ΚΣΕ και του νέου ΠΣ

Ολοκλήρωση διαδικασιών 3ης Συνδιάσκεψης

  • Δευ, 07/03/2016 - 13:07
Με την ψήφιση των Θέσεων και της Πολιτικής Απόφασης και την εκλογή των οργάνων (Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο  και Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή) ολοκληρώθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι εργασίες της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Χιλιάδες αγωνιστές πήραν μέρος στην τρίμηνη πανελλαδική διαδικασία, που αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ένα σημαντικό δείγμα πλατιάς, δημοκρατικής διαδικασίας.. 
 

3η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1η μέρα

  • Κυρ, 06/03/2016 - 01:56

Ξεκίνησαν το Σάββατο 5 Μάρτη οι διαδικασίες της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην αίθουσα 'Μελίνα Μερκούρη' στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι εργασίες την πρώτη μέρα ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ με τοποθετήσεις συνέδρων και χαιρετισμούς από οργανώσεις, και θα συνεχιστούν την Κυριακή από τις 10 το πρωί .

3η Συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 5-6 Μάρτη 2016 Αθήνα - Κείμενα Θέσεων

  • Παρ, 04/03/2016 - 23:22

Το ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην από 20.12.2015 συνεδρίασή του ενέκρινε και δημοσιεύει τις θέσεις (κεφάλαια Α, Β και Γ) για την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οριστικοποίησε την ημερομηνία διεξαγωγής της συνδιάσκεψης για το Σαββατοκύριακο 5-6/3/2016 στην Αθήνα, ενώ και στη συνεδρίαση της 17.1.2016 ενέκρινε και δημοσιεύει το κεφάλαιο Δ των θέσεων .

Σελίδες