Δικαιωματα

Στοπ στις διώξεις κατά της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και του «Σπάρτακου» - Να αθωωθεί ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος

  • Τρί, 05/03/2024 - 12:17

 Στις 7 Μαρτίου μία ακόμα δίκη έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ διώξεων, που έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις και ο στρατός για να κτυπήσει την αντιπολεμική πάλη και το κίνημα για τα δικαιώματα των φαντάρων, ειδικά την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», που πρωτοστατούν σε αυτή την υπόθεση.

Το δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν παζαρεύεται! Ίσα δικαιώματα για όλες, όλους και όλα!

  • Τετ, 31/01/2024 - 09:29

Παλεύουμε για την κατάργηση –σε κάθε διάσταση, πολιτική, οικονομική, εργασιακή, αλλά και στο επίπεδο των καθημερινών πρακτικών– κάθε διάκρισης ή ανισότητας που σχετίζεται με το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

 Η πάλη για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό, χωρίς διακρίσεις, μια κοινωνία απελευθέρωσης είναι μονόδρομος για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας. Μόνο η αντικαπιταλιστική επαναστατική πάλη μπορεί να φέρει στο προσκήνιο μία τέτοια κοινωνία.

Δέκα σημεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απελευθέρωση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων

  • Τετ, 17/05/2023 - 20:05

17 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοσιοποιεί δέκα σημεία-θέσεις της για την απελευθέρωση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων

Ομάδα Γυναικών ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου : Στις 12 Ιουλίου στις 9 π.μ στην πλατεία Δασκαλογιάννη!

  • Πέμ, 11/07/2019 - 15:49

Στις 12 Ιουλίου στις 9 π.μ στην πλατεία Δασκαλογιάννη!

Καμία μόνη! Ενάντια στην πατριαρχία και κάθε είδους καταπίεση!

Η ομάδα γυναικών ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Στηρίζουμε και οργανώνουμε την απεργία στις 8 Μάρτη

  • Δευ, 04/02/2019 - 09:35

Η Ομάδα Γυναικών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Γενάρη με βασικό θέμα την πρωτοβουλία για να μετατραπεί η φετινή 8 Μάρτη, η Διεθνής Ημέρα Γυναικών, σε απεργία.

Εκτιμούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη –που ήδη μετρά αποφάσεις μιας σειράς σωματείων και έχει ανοίξει σαν μάχη σε πολλά συνδικάτα– είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τον αγώνα ενάντια στο σεξισμό και τη γυναικεία καταπίεση. Αναδεικνύει την ταξική διάσταση του γυναικείου ζητήματος και βάζει στο κέντρο της πάλης για την απελευθέρωση την εργατική τάξη, τη δύναμη που μπορεί:

Ομάδα LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Είμαστε «παρούσες» στον αγώνα ενάντια στον σεξισμό και τον φασισμό

  • Πέμ, 07/06/2018 - 11:29

Το φετινό Pride έχει τίτλο «Παρούσα» και κέντρο του τη θηλυκότητα. Γίνεται σε μια περίοδο όπου πράγματι το γυναικείο και LGBTQI+ κίνημα δίνουν το δυναμικό «παρών» σε όλους τους αγώνες και έχουν καταφέρει να ανοίξουν πλατιά τη συζήτηση γύρω από τη σεξιστική καταπίεση, την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Μέσα σε μια εποχή οξυμένης κρίσης, οι μάχες αυτές είναι πιο κρίσιμες από ποτέ.

Όχι άλλη υποκρισία! Αναδοχή και παιδοθεσία για όλες τις οικογένειες τώρα

  • Τρί, 08/05/2018 - 17:18

Κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο έχει στόχο να διευκολύνει και να επιταχύνει τις διαδικασίες για την αναδοχή ενός παιδιού. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να μπορούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Εφόσον το σύμφωνο συμβίωσης περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια, προκύπτει για πρώτη φορά στη χώρα μας η δυνατότητα αυτών των ζευγαριών να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Πρόκειται για ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, μια και η διαδικασία γίνεται απλούστερη, αλλά και ένα σημαντικό βήμα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών. 

Καμία νέα δίωξη στον Τάσο Θεοφίλου - Κάτω οι σκευωρίες της ασφάλειας - Άμεση κατάργηση των τρομονόμων

  • Παρ, 04/05/2018 - 15:01

 Απέναντι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που γίνεται πλέον ο κανόνας της παρούσας φάσης της αστικής δημοκρατίας, προτάσσουμε την ανάγκη ενός ενιαίου, μαχητικού και ανυποχώρητου κινήματος αλληλεγγύης. Καλούμε, συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 5/5 στο Θησείο στις 13.00, στη συναυλία συμπαράστασης το Σάββατο 5/5 βράδυ στην πλατεία Πρωτομαγιάς, αλλά και στις 11/5 στις 9.00 στον Αρειο Πάγο.

Σελίδες