• Τρί, 18/06/2013 - 14:54
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας: Εικόνα από το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας το αστυνομοκρατούμενο Ναύπλιο κατά την επίσκεψη Σαμαρά.. και καταγγελία για προσαγωγή μέλους της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας

Ένα χρόνο συμπληρώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς επέλεξε το Ναύπλιο για να παρουσιάσει τα αναπτυξιακά του επιτεύγματα. Ήτοι, 2 εκατομμύρια άνεργοι, ακόμη περισσότεροι επισφαλώς και ελαστικά εργαζόμενοι, δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και καταστήματα κλειστά, η αγροτιά εγκαταλελειμμένη στο έλεος του καιρού, 4 χιλιάδες αυτοκτονίες, μια νεολαία που οδηγείται στη μετανάστευση, και οι πιο αδύναμοι στην περιθωριοποίηση. Παράλληλα, το ολοκληρωτικό γκρέμισμα του κράτους πρόνοιας προχωράει με τη διάλυση της δημόσιας υγείας, της ασφάλισης, της παιδείας, και του πολιτισμού, που έρχονται να συνθέσουν το πάζλ της κοινωνικής εξόντωσης. Αυτά είναι τα πραγματικά αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της «παραμονής με οποιοδήποτε κόστος στο Ευρώ» και όχι τα υποτιθέμενα «success story» που εφευρίσκει η κυβερνητική προπαγάνδα. Από κοντά και η χρυσή αυγή που αβαντάρει την κυβέρνηση στο ξεπούλημα της δημόσιας ελληνικής περιουσίας (Αγροτική Τράπεζα, λίστα Λαγκάρντ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΡΤ, κ.α.).

 

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήρθε να δώσει τέλος σε μια σειρά από δημόσιους οργανισμούς που κλείνουν, αλλά να ανοίξει το δρόμο για ακόμη περισσότερα λουκέτα και στους υπόλοιπους τομείς του δημοσίου μέσα από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όπου κάθε υπουργός χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση θα μπορεί να σφραγίζει δημόσιους οργανισμούς. Ήρθε, να εμπεδώσει το δόγμα του «κοινωνικού αυτοματισμού» και του «εργασιακού κανιβαλισμού» στρέφοντας κοινωνικές ομάδες και εργασιακούς κλάδους στο βωμό του αλληλοσπαραγμού. Κατηγορώντας τους δημόσιους υπαλλήλους που αντιστέκονται στις απολύσεις για συντεχνιακές λογικές και τους ιδιώτες που κλείνουν τα μαγαζιά τους ή χάνουν τις θέσεις εργασίας τους για έλλειψη ανταγωνιστικότητας και δεξιοτήτων. Χθες ήταν οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στην υγεία, οι φοιτητές, οι επαγγελματίες ταξί και φορτηγών, σήμερα είναι η ΕΡΤ, και αύριο ετοιμάζουν για κλείσιμο και απολύσεις 13 Νοσοκομεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία, πανεπιστημιακές σχολές, δημοτικές επιχειρήσεις, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, και κλάδους του Υπουργείου Πολιτισμού. Είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις και οι φιλελεύθερες πολιτικές που σκόπιμα απαξίωσαν τον δημόσιο τομέα που στήθηκε με τους κόπους και τους αγώνες του εργαζόμενου λαού για να τον ξεπουλήσουν στους ιδιώτες. Και είναι αυτοί που ξεπουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί το δημόσιο πλούτο στις Σκουριές και εδώ στην περιοχή μας την Καραθώνα.

 

Ακόμη, όμως, και αν μια τέτοια φιέστα μιας διαφαινόμενης ανάπτυξης έχαιρε της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η επίσκεψη Σαμαρά στο Ναύπλιο δε θα είχε ανάγκη προστασίας από 20 διμοιρίες ΜΑΤ, πάνοπλες ομάδες ειδικής καταστολής, και εκατοντάδες ασφαλίτες που μετέτρεψαν το κέντρο σε φρούριο, αμαυρώνοντας την εικόνα της πόλης και ενσπείροντας το φόβο στους πολίτες. Η όξυνση του αυταρχισμού με την αστυνομοκρατία στο Ναύπλιο μαρτυρά την ανύπαρκτη κοινωνική νομιμοποίηση της κυβέρνησης αλλά και τον φόβο της απέναντι στον λαϊκό παράγοντα. Η σκόπιμη απόκρυψη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια μαρτυρά τον λόγο που η κυβέρνηση θέλει να υπάρχουν μόνο αυτά.

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας καταγγέλλει στο λαό της Αργολίδας τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδισαν τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, εμπόδισαν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να περάσουν στο χώρο της συγκέντρωσης με τις σημαίες τους και τα υλικά τους, και προχώρησαν σε προσαγωγή μέλους της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας με αιτιολογικό την πολιτική του ένταξη. Καταγγέλλει τις πρακτικές «face control» στους διερχόμενους και τις ειδικές απαγορεύσεις για όσους σκόπευαν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση. Από την πλευρά μας καλούμε τον κόσμο της Αργολίδας να μην φοβηθεί, αλλά να τσακίσει με την ενότητά του και την παρουσία του στον αγώνα οποιαδήποτε αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης, είτε αυτή αφορά τη φυσική καταστολή με τα ΜΑΤ, είτε το παρακράτος της χρυσής αυγής που ανοιχτά πλέον τάσσεται με το μέρος της κυβέρνησης όπως αποδείχτηκε περίτρανα με την ΕΡΤ.