• Τρί, 24/04/2012 - 15:33
Η τιμή της Αριστεράς τιμή δεν έχει [του Κίμωνα Ρηγόπουλου]

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

 

Επειδή και διά ταύτα

Επειδή η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού στην πλέον συσταλτική ερμηνεία της, αλλά η υψηλή τέχνη του συνανήκειν χωρίς εκπτώσεις στην εμπνευσμένη σχεδίαση της άλλης κοινωνίας.
Επειδή οι συσχετισμοί στην Αριστερά και την κοινωνία δεν υπάρχουν για να υποτασσόμαστε σε αυτούς, αλλά για να τους ανατρέπουμε.
Επειδή «τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου», που έλεγε και ο Γκίνσμπεργκ, δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν στην ερημία του ενικού και της παρελθοντολογίας, αλλά να συνευρεθούν σ’ έναν ενθουσιώδη και σαρωτικό πληθυντικό.
Επειδή το «κοίταζε τη δουλειά σου» για μας σημαίνει: κοίταξε να τελειώνουμε με τη βαρβαρότητα.
Επειδή είμαστε οι σπρίντερ αλλά, κυρίως, οι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων στους δρόμους όπου εκεί δοκιμάζονται τα λόγια για να γίνουν έργα.
Επειδή θέλουμε τη μεγάλη Αριστερά όχι ως άθροισμα ανθρώπων που εξουσιοδοτούν κάποιους τεχνικούς της εξουσίας για τη μοίρα τους, αλλά ως φυσικούς αυτουργούς της κοινωνικής τους λύτρωσης.
Επειδή δεν υπάρχουν οι πάνω και οι κάτω, αλλά μόνο εμείς και οι απέναντι.
Επειδή στα χρόνια της «απενοχοποίησης», που είναι το διαβατήριο των αλεσμένων συνειδήσεων και της διατίμησης των πάντων, απαντούμε: η τιμή της Αριστεράς τιμή δεν έχει.
Για όλα αυτά και για πολλά άλλα ανομολόγητα.

Κίμωνας Ρηγόπουλος
 
 Ηθοποιός - συγγραφέας, υποψήφιος

με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

(Δημοσιεύθηκε στο Πριν, 22/4/2012)