• Σάβ, 03/01/2015 - 12:03
ΔΤ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων με βάση τη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 2.1.2015

Οι δυνάμεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. βρίσκονται και πάλι – όπως κάνουν σταθερά εδώ και 6 χρόνια – σε αγωνιστική κινητοποίηση, ενόψει των εκλογών, φιλοδοξώντας – με τις ενωτικές τους προτάσεις – να αλλάξουν το τοπίο στην ευρύτερη Αριστερά, αλλά και – κυρίως – στο Κίνημα!      

Συνεδρίασε η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή και σχεδίασε τα επόμενα βήματά της, στο πλαίσιο της “επιστολής – κάλεσμα” της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., προβάλλοντας το μεταβατικό πρόγραμμα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, που περιλαμβάνει:

  1. τη ριζική αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου, υπέρ της εργασίας και σε βάρος του κεφαλαίου, με πάλη για βασικούς στόχους βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων,
  2. τη μονομερή κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,
  3. τη στάση πληρωμών στους δανειστές, τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους,
  4. την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση,
  5. την εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και τη λειτουργία τους με εργατικό-λαϊκό έλεγχο,
  6. το δημόσιο και κοινωνικό σχεδιασμό της οικονομίας,
  7. την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού,
  8. την πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού,
  9. την παροχή ασύλου στους πρόσφυγες και τη νομιμοποίηση των μεταναστών,
  10. την υπεράσπιση της ειρήνης, τη μη συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το κλείσιμο των ξένων βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ, την προώθηση της διεθνιστικής συνεργασίας των λαών στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.

Το παραπάνω πλαίσιο δε μπορεί παρά να επιβληθεί με τη δύναμη του εργατικού και λαϊκού κινήματος και του πανεργατικού-παλλαϊκού ξεσηκωμού, από ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, με κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς.

Η πάλη γι’ αυτό το πρόγραμμα συνδέει τις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων με το στόχο της ανατροπής του καπιταλισμού και του μετασχηματισμού της κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση.

Το πλαίσιο αυτό απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές που μπορεί να συμφωνούν σε αυτήν την κατεύθυνση, αναζητώντας μια ανατρεπτική Αριστερά, που διαχωρίζεται από τη διαχειριστική πολιτική-κυβερνητική πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και από την αδιέξοδη γραμμή του Κ.Κ.Ε.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα παρέμβει και θα δώσει την εκλογική μάχη από τη σκοπιά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Η Τοπική Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε ανοιχτή συνεδρίαση τους αγωνιστές της “Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς” τη Δευτέρα 5 του μηνός, στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας, Στοά Σάρκα, 2ος όροφος._