• Δευ, 25/01/2016 - 13:00
Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και καθολική συμμετοχή ο αγώνας των εργαζόμενων της ΣΚΟΤ.. Και σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι με την αποφασιστική τους στάση περιφρούρησαν την απεργία εμποδίζοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της διοίκησης να σπάσει την απεργία.

Ανακοίνωση συμπαράστασης έβγαλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Αττικής και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκαν σήμερα στο πλευρό των απεργών εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Τις επόμενες ημέρες είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη των εργαζόμενων στην περιοχή και πιο γενικά με ψηφίσματα, συγκεντρώσεις κλπ για να δυναμώσει η πίεση σε εργοδοσία και κυβέρνηση να δεχτούν τα  δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.
 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SKOT

 

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην SKOT Α.Ε., για να ανακληθεί η απόλυση του εργαζόμενου στην εταιρεία και συνολικότερα για δημοκρατία και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς .
Η εργοδοσία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό, φιλοεργοδοτικό θεσμικό πλαίσιο των μνημονίων, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ΝΔ και εφαρμόζει κάνοντάς το ακόμα χειρότερο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ , για να αφαιρέσει κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών. Αυτός άλλωστε 
είναι και ο στόχος των μνημονίων και όλων των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν. Να ξεπεράσει το σύστημα τη κρίση του φορτώνοντας την στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού.
Σε αυτή την λογική κινείται η κυβέρνηση και με το ασφαλιστικό. Αφού διέλυσαν τα ταμεία με την ανεργία και την ελαστική και μαυρη εργασία, αφού τα κατάκλεψαν με τα δομημένα ομόλογα, τα χρηματιστήρια και το ΡSΙ, σήμερα θέλουν να μας πάνε τις συντάξεις στα 300 ευρώ και στα βαθιά γεραματα, για να "σωθούν τα ταμεία", όπως μας λέει και αυτή η κυβέρνηση, τα ίδια με τις προηγούμενες.
Η επίθεση στο δικαίωμα την δουλειά και την ασφάλιση μπορεί να ανατραπεί. 
Η άθλια αυτή κατάσταση μπορεί να αλλάξει. 'Ηδη οι αγώνες που αναπτύσσονται για το ασφαλιστικό- και όχι μόνο- δείχνουν ότι η εργαζόμενη πλειοψηφία δεν θα σκύψει εύκολα το κεφάλι. Μικροί και μεγάλοι αγώνες ξεπηδάνε, που αν ενωθούν σε ένα μεγάλο μέτωπο, μπορούν να ανατρέψουν την επίθεση και να ανοιξουν τον δρόμο για "να πάμε αλλιώς".
Να ανοίξουμε τον δρόμο για μια πολιτική που θα βάλει μπροστά τα συμφέροντα τη εργατικής τάξης και του λαού και θα μας απελευθερώσει απο τα δεσμα της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου.
Νίκη στον αγώνα των απεργών της SKOT !
 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ