• Πέμ, 08/11/2018 - 09:59
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων : Να μην ακυρώσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την απεργία στις 14 Νοέμβρη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

 

Να μην ακυρώσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την απεργία στις 14 Νοέμβρη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους και τη νεολαία των Ιωαννίνων, να μπουν μπροστάρηδες στην μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 14 του Νοέμβρη. Ενάντια στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ που καλεί σε απεργία στις 28 του μήνα μαζί με την Κοινωνική Συμμαχία, τον ΣΕΒ και τους εργοδότες δηλαδή. Ενώ η προκήρυξη της απεργίας στις 14 έδειξε τη δυναμική να μετατραπεί η απεργία του Δημοσίου σε πανεργατική, η ΓΣΕΕ υπονομεύει όλη αυτήν την προσπάθεια βάζοντας πλάτη στης επιδιώξεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να συνεχίσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την κρίση.

Την στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές λιτότητας και των ματωμένων πλεονασμάτων για να τα χαρίσει στους τραπεζίτες και στις πολυεθνικές, για νέους εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι εργαζόμενοι απεργούμε και διεκδικούμε τα πλεονάσματα να πάνε στις ανάγκες μας.

Απαιτούμε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους με μισθούς στο ύψος των αναγκών μας. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους. Όχι στις απολύσεις και την ελαστική εργασία. Μόνιμες και μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών (σχολεία, νοσοκομεία δήμους κτλ). Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το εργατικό κέντρο να σεβαστεί τις αποφάσεις των σωματείων για απεργία στις 14 του Νοέμβρη και να μην συρθεί πίσω από τον εργοδοτικό συρφετό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της απεργίας με μαζικές συνελεύσεις στους χώρους δουλείας. Τον δρόμο τον έδειξε η απεργία την 1η του Νοέμβρη καθώς και οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις (Cosco, νοσοκομεία, Βοήθεια στο σπίτι, Βαρέα και ανθυγιεινά).

Οι εργατικοί αγώνες μπορούν να κερδίσουν! Κλιμάκωση τώρα για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει τη διαγραφή του ληστρικού χρέους, την έξοδο από την Ε.Ε. και όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο.

Τέταρτη 14 Νοέμβρη όλοι και όλες 10.30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ