• Τετ, 24/04/2019 - 13:53
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αήθη επίθεση Πολάκη στον γιατρό Κυμπουρόπουλο και τις υποκριτικές κραυγές Μητσοτάκη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την αήθη επίθεση Πολάκη στον γιατρό Κυμπουρόπουλο και τις υποκριτικές κραυγές δικαίωσης του Μητσοτάκη

 

Ο Πολάκης μας έχει συνηθίσει πλέον στις αήθεις επιθέσεις του απέναντι σε εργαζόμενους, αγωνιστές, συνδικαλιστές που μάχονται ενάντια στην αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική που γονατίζει το χώρο της υγείας και όχι μόνο.

Αυτές τις μέρες ως γνήσιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιτίθεται με αλαζονεία στον κόσμο της εργασίας, επιβάλλοντας στο ακέραιο τη δημοσιονομική φυλακή της Ε.Ε. και των επιχειρηματιών, δεν δίστασε να στηλιτεύσει με τον πιο ανήθικο τρόπο και με τον συνήθη κυνισμό του τον γιατρό ΕΣΥ του νοσοκομείου «Αττικόν»,  Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στο πανηγύρι του "μισαναπηρισμού" και της αναπηροφοβίας έσπευσε να πάρει μέρος και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων που φοράνε όποτε έχουν συμφέρον το φερετζέ των δικαιωμάτων. Πρωτεργάτης ο ανεκδιήγητος βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ Φωτήλα ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι «ανάπηροι με ποσοστό 93% αναπηρία  όχι μόνο δεν πρέπει να εργάζονται αλλά να μην βγαίνουν από το σπίτι τους». Από κοντά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που απέλυε με ιδιαίτερο ζήλο τους αναπήρους, ως υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης το 2013, που μαζί με όλους όσους συμμετείχαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις συνέβαλαν στην κατάρρευση του Κράτους Πρόνοιας και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, έσπευσε να εκμεταλλευτεί το νέο ολίσθημα Πολάκη.

Το σώου τους και η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και των ΑΜΕΑ είναι πλέον αποκρουστικό. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γνήσιοι εκφραστές ενός σάπιου συστήματος που προωθεί και διατηρεί το σύστημα των "άξιων", των "ικανών", των "άριστων", των "παραγωγικών", αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

 Οι ανάπηροι δεν ξεχνούν ότι επί συγκυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ιδρύθηκε το ΚΕΠΑ που λειτούργησε ως Προκρούστης της αναπηρίας, ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ακριβώς η ίδια πολιτική μείωσης των ποσοστών αναπηρίας, αφήνοντας στο δρόμο ΑΜΕΑ που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θυμίζει σε Πολάκη, Μητσοτάκη, Τσίπρα και όλους τους υπερασπιστές της δημοσιονομικής φυλακής της ΕΕ και των επιχειρηματιών, το δωράκι που έκαναν απαρχής της κρίσης στους μεγαλοεπιχειρηματίες (ΣΕΒ-ΕΣΕΕ κ.α) καταργώντας την ποσόστωση σε προστατευμένες θέσεις απασχόλησης στις επιχειρήσεις τους.

Μιλούν και ξιφουλκούν για τις "ίσες ευκαιρίες" των αναπήρων όταν από κοινού το πολιτικό προσωπικό των Νιάρχων, Μαρινάκηδων, Κοκκάληδων έχουν συμβάλλει στον κοινωνικό κανιβαλισμό, εδραιώνοντας ακόμα πιο βαθιά τον ρατσισμό και τα διαχρονικά  στερεότυπα φόβου σε κάθε τι διαφορετικό. Μιλούν για "ίσες ευκαιρίες" σε ένα κόσμο «όμορφα ηθικά πλασμένο» που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ο Πολάκης δεν διστάζει να ταπεινώσει τον εργαζόμενο ανάπηρο δημοσιεύοντας το ΦΕΚ διορισμού του ξεχνώντας ότι οι νόμοι αυτοί  αποτέλεσαν δικαίωση σε πάγια αιτήματα των συλλόγων αναπήρων και χρονίως πασχόντων στο πλαίσιο των αγώνων τους για ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας της απασχόλησής τους.

Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις προεκλογικά τάζουν λαγούς με πετραχείλια για την εφαρμογή της προσβασιμότητας και διεθνών συμβάσεων για τα δικαιώματα των αναπήρων ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους. Και από την άλλη μεριά βγάζουν από το ντουλαπάκι τους το φαινόμενο των "αναπήρων μαϊμού" στρέφοντας την κοινωνία που στενάζει ενάντια στους ΑΜΕΑ. Προσπαθούν να πείσουν ότι μέσω της  Ε.Ε. θα γίνουν έργα προσβασιμότητας αλλά αποκρύπτουν ότι οι πολιτικές που επιβάλλει η ίδια η Ε.Ε οδηγούν στην κατάρρευση του κράτους πρόνοιας.

Είναι αυτοί που ψηφίζουν από κοινού «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη» επιβάλλοντας δομές υποστήριξης και φροντίδας με εργαζόμενους που έχουν  ημερομηνία λήξης χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα πληρωμένους με voucher. Σε αυτό το στυγερό καθεστώς εκμετάλλευσης, που εργάτες και εργαζόμενοι λιώνουν πάνω στις μηχανές παραγωγής, που οι ελαστικές συνθήκες εργασίας αυξάνουν τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων και δημιουργούν αναπήρους που τους πετάν μία σύνταξη πείνας, χωρίς την πρόβλεψη ενός συστήματος επανένταξης στην εργασία με σεβασμό στις ανάγκες αναπηρίας τους, σε αυτό το στυγερό καπιταλιστικό σύστημα ίσες ευκαιρίες δεν μπορούν να υπάρξουν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το σκηνικό που στήνεται σε βάρος των αναπήρων που δεν έχουν άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα για μια κοινωνία που θα σέβεται ο άνθρωπος τον άνθρωπο για μια κοινωνία που ο καθένας θα συμμετέχει ανάλογα με τις δυνατότητες του και ο πλούτος θα μοιράζεται ισότιμα μεταξύ των μελών της με σεβασμό στις ανάγκες των πιο αδύναμων.

Ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες δεν χορταίνουν με τον δήθεν ¨ανθρωπισμό¨ και τον στείρο υποκριτικό δικαιωματικό λόγο αυτών που έχουν ξεπουλήσει γη ύδωρ και ανθρώπινες ζωές  γονυπετείς στις απαιτήσεις της Ε.Ε., Δ.Ν.Τ και ΝΑΤΟ.