• Πέμ, 23/05/2019 - 18:12
Η ελπίδα έχει όνομα: ΑΝΤΑΡΣΥΑ [του Μουσταφά Τσολάκ Αλή]

ποιητής, δημοσιογράφος και μεταφραστής, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αριστερή διέξοδος και στην απογοητευμένη μειονότητα

Γιατί ο απογοητευμένος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Γιατί πολύ απλά, αποδείχτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, την αγροτιά, τους μικρομαγαζάτορες και τα λαϊκά στρώματα, πέρα από δυστυχία, φτώχεια, φορολεηλασία και μνημόνια διαρκείας. Γι’ αυτό και γέμισε τα ψηφοδέλτια του με εφοπλιστές, ακροδεξιούς και διεφθαρμένους του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Και η απάντηση στις νεοφιλελεύθερες-ακροδεξιές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ (και των λοιπών «προοδευτικών» της Ευρώπης όπως ο Μακρόν που με την άγρια καταστολή που ασκεί στα «κίτρινα γιλέκα» κάνει τον Ερντογάν να τον ζηλέψει) σαφώς και δεν είναι η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά του Κ. Μητσοτάκη, ούτε η νεοφιλελεύθερη δεξιά της Φ. Γεννηματά. Αλλά ούτε και ο αριστερός ρεφορμισμός του ΚΚΕ ή της ΛΑΕ, που σ’ όλο αυτό διάστημα έδειξαν πως είναι πολύ πιο χαμηλά απ’ το ύψος των περιστάσεων και αδυνατούν να ερμηνεύσουν σωστά τα πράγματα.

Καιρός είναι ο κόσμος της εργασίας να ενώσει τις δυνάμεις του με την αντικαπιταλιστική Αριστερά, να αρνηθεί τη μιζέρια και την απελπισία που του σερβίρεται, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή. Καιρός είναι να χτίσουμε όλοι μαζί ένα τοίχο αντίστασης στην άνοδο της ακροδεξιάς, του πολέμου, του ρατσισμού. Σ’ αυτές τις ευρωεκλογές η αντίσταση, η ελπίδα και το μέλλον έχουν όνομα: ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Γιατί ο λαός της μειονότητας να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Η μειονότητα της Θράκης έχει ζήσει το ρατσισμό και τις διακρίσεις σ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει να τις ζει, έχει απογοητευτεί με τις πολιτικές των αστικών κομμάτων. Και κυρίως με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, που το ’15 το τίμησε με «σταλινικά» ποσοστά, εκλέγοντας τρεις βουλευτές προερχόμενους απ’ τη μειονότητα… Και είδε τα πράγματα -κυρίως σ’ ότι αφορά τα δικαιωματικά- να πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο. Τώρα της δίνεται η ευκαιρία να τους γυρίσει πλάτη –και θα το κάνει. Αλλά πρέπει να το κάνει σωστά, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την αντικαπιταλιστική Αριστερά και τους καταπιεζόμενους, εκμεταλλευόμενους, αδικημένους όλης της χώρας, χωρίς να πέσει στην παγίδα να στραφεί στον «δικό της» εθνικισμό ψηφίζοντας το μειονοτικό ΚΙΕΦ που δεν έχει να πει τίποτα για τα καθημερινά της προβλήματα.

Πιστεύω πως σε αυτές τις ευρωεκλογές θα έχουμε μια αντικαπιταλιστική στροφή σ’ όλη τη χώρα και αυτό θα βρει ανταπόκριση και στη μειονότητα της Θράκης.

 

Εφημερίδα ΠΡΙΝ, 19.5.2019