• Τετ, 24/11/2021 - 17:17
Δελτίο τύπου από τη συνέλευση της Τοπικής Επιτροπής Νοτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου συνέλευση της Τ.Ε. Νοτίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου συζητήθηκε η πρόσφατη απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, οι πολιτικές και κινηματικές εξελίξεις και οι παρεμβάσεις της Τοπικής Επιτροπής.

Η συνέλευση εξέφρασε τη συμφωνία της με την Απόφαση του Π.Σ.Ο. και τις κατευθύνσεις που θέτει. Μέσα σε κλίμα συντροφικής συζήτησης αναδείχθηκαν οι δυνατότητες που διαμορφώνονται για την παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του εργατικού κινήματος, παρά και ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και αστικών πολιτικών δυνάμεων και τις δυσκολίες που αυτή δημιουργεί.

Από τη σκοπιά αυτή συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τοπικές παρεμβάσεις ειδικά για τα ζητήματα της υγείας, της υπεράσπισης της ζωής αλλά και των ελευθεριών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της καταστροφικής και αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής. Για τη συμβολή της Τ.Ε. στην ανάπτυξη και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων, απεργιών και αντιστάσεων.

Στη συνέλευση συζητήθηκε και η ανάγκη αναβάθμισης της παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την προβολή του αναγκαίου σύγχρονου αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης, της συσπείρωσης δυνάμεων και αγωνιστών/στριών για μια ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά και οι δρόμοι συνεισφοράς της Τ.Ε. σε αυτή τη διαδικασία, τόσο με συνολικές πολιτικές παρεμβάσεις όσο και με συμβολή στη δράση των τοπικών κινήσεων και συλλογικοτήτων.