• Δευ, 10/02/2014 - 10:51
Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές: Κρίσιμη πολιτική μάχη [του Δημήτρη Δεσύλλα]

Το δίδυμο των «σωτήρων» Σαμαρά – Βενιζέλου «προεδρεύει» στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και κλιμακώνει μια βάρβαρη επίθεση με συνδυασμό παλιών και νέων μνημονιακών μέτρων (φοροκαταιγίδα, νέες μαζικές διαθεσιμότητες – απολύσεις, πεντάμηνα «ωφελούμενων» ανέργων με 427-490 ευρώ τον μήνα, ξεπούλημα ΔΕΗ και δημόσιας περιουσίας κ.ά.). Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, παρά τις άθλιες μεθοδεύσεις της, αδυνατεί να εκτονώσει και να ακυρώσει τη διευρυνόμενη λαϊκή οργή και αγανάκτηση˙ βρίσκεται σε προϊούσα κατάρρευση.

Στις συνθήκες αυτές, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, που συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές (πιθανόν και με βουλευτικές εκλογές), αποτελούν κρίσιμη πολιτική μάχη με τεράστια σημασία για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και οι κυρίαρχοι αστικοί κύκλοι επιδιώκουν: Να περιορίσουν, να παραχαράξουν και να ακυρώσουν την αναμενόμενη βαριά και μαζική πολιτική καταδίκη τους. Να διασώσουν τους τοπικούς πολιτικούς εκπροσώπους τους και τα κυκλώματα του τοπικού κεφαλαίου. Να διευρύνουν τις πολιτικές συμμαχίες συναίνεσης, συνενοχής, συνδιαχείρισης και υποταγής. Να ενσωματώσουν βαθύτερα τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά. Να περιθωριοποιήσουν την αντικαπιταλιστική, αντιδιαχειριστική, Επαναστατική Αριστερά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει τη μάχη των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με συνολικό αντικυβερνητικό, αντι-Ε.Ε., αντιδιαχειριστικό και αντικαπιταλιστικό πολιτικό περιεχόμενο, ενάντια στο κράτος, τις περιφέρειες και τους δήμους του. Καλούμε σε πολιτική μετωπική συσπείρωση και συμπόρευση όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντι-Ε.Ε. και αντιδιαχειριστικής Αριστεράς, τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Κινήματος, όλους τους αγωνιστές που διαφοροποιούνται από τη διαχειριστική και ρεφορμιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ). Ολους όσοι συμφωνούν με το εξής αναγκαίο και επαρκές πολιτικό πλαίσιο:

Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής Ε.Ε. – ΔΝΤ – κεφαλαίου στις περιφέρειες, στους δήμους και στην κοινωνία καθώς και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.

Για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας με παύση πληρωμών και διαγραφή ολόκληρου του τοκογλυφικού – ιμπεριαλιστικού χρέους, με κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εφαρμοστικών νόμων.

Κατάργηση του «Καλλικράτη», πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος. Για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.). Πάλη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο.

Αγώνας ενάντια στο τοπικό κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και περιφερειών (ΣΔΙΤ, συμβάσεις παραχώρησης, χαράτσια).

Πάλη ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε., άρνηση και ανυπακοή στις δεσμεύσεις και οδηγίες της, σε σύνδεση με τη συνολική πάλη για ρήξη και αποδέσμευση από ευρώ και Ε.Ε. από διεθνιστική σκοπιά.

Οι περιφερειακοί και δημοτικοί συνδυασμοί που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουν στις εκλογές του Μαΐου για να παλέψουν πιο δυνατά, από καλύτερες θέσεις, μέσα και έξω από τα περιφερειακά και τα δημοτικά συμβούλια, μαζί με το μαζικό λαϊκό κίνημα, για τα συμφέροντα των εργαζομένων της πόλης και του χωριού. Με την εκλογική μας παρέμβαση θέλουμε να συμβάλουμε στην καταδίκη, ήττα και συντριβή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς – φασιστικής εφεδρείας τους (με όποιο όνομα και αν εμφανιστεί), στη συνολική καταδίκη της Ε.Ε., σε αποτελεσματικούς και νικηφόρους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, στην ενίσχυση του μετώπου της αντικαπιταλιστικής, αντι-Ε.Ε., ανατρεπτικής Αριστεράς.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

* Περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας. Μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 6/2/2014


Related Posts