• Δευ, 28/04/2014 - 18:34
Οικονομική Εξόρμηση Απριλίου - Μαίου 2014: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται στους εργαζόμενους και τους αγωνιστές της αριστεράς

Σύντροφοι / ες

Μπροστά στην εκλογική μάχη των Ευρωεκλογών που έρχεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται τα μέσα που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να προβάλει τις θέσεις και τους στόχους της.  Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά την πανελλαδική της δικτύωση και την συμβολή της στο κίνημα παραμένει αποκλεισμένη από τα ΜΜΕ και ειδικά από αυτά που είναι πανελλαδικής εμβέλειας. Οι δυσκολίες αυτές δεν μας είναι άγνωστες – δεν τις αντιμετωπίζουμε για πρώτη φορά. Για εμάς   καλύτερος δρόμος  για να σπάσουμε αυτό τον αποκλεισμό είναι η πολιτική δουλειά όλων των συντρόφων, οι μικρές καθημερινές συσκέψεις, οι εξορμήσεις, η αφίσα, η προκήρυξη, τα πανώ, τα περίπτερα, τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά από τα 4 χρόνια μνημονίων και αγώνων που οδήγησαν σε  κρίση του πολιτικού συστήματος οι ριζοσπαστικές αναζητήσεις πλατιών λαϊκών στρωμάτων παραμένουν χωρίς να βλέπουν κάποια προοπτική πραγματικής ανατροπής από ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ.   Σε αυτή την συγκυρία είναι πολύ σημαντικό η πρόταση μας να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο που αγωνιά, μάχεται και αναζητεί απαντήσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πια ένα υπαρκτό και αναγνωρίσιμο ρεύμα μέσα στο λαό και αυτό μας βάζει αυξημένα καθήκοντα.

Για να μπορέσουμε όμως να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες των Ευρωεκλογών απαιτούνται αρκετές δεκάδες χιλιάδων ευρώ τα οποία είναι πολλά για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά είναι λίγα για τις διαθέσεις των εργαζομένων και των αγωνιστών της αριστεράς. Ξέρουμε επίσης πως οι τριπλές εκλογές δημιουργούν υπέρογκα οικονομικά βάρη σε δημοτικά και περιφερειακά σχήματα στα οποία συμμετέχουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Βασισμένη πάνω στις ανάγκες και τα καθήκοντα της περιόδου αλλά και στις κατακτήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η ΚΣΕ αποφάσισε να  καλέσει τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

  1. να καταβάλουν άμεσα στο ταμείο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα έξοδα των Ευρωεκλογών ένα ορισμένο αριθμό συνδρομών και να στηρίξουν την οικονομική δουλειά που θα γίνει για να καλυφθεί το σύνολο των κεντρικών αναγκών του εκλογικού αγώνα. 
  2. να στηρίξουν έμπρακτα την οικονομική εξόρμηση όλων των περιφερειακών και δημοτικών σχημάτων που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμμετέχουν τα μέλη της.  Η πολιτική και οικονομική αυτονομία των σχημάτων εκτός από πολιτικό είναι και οικονομικό ζήτημα. 

Σκοπός μας μέσα από την κινητοποίηση όλων των μελών είναι να συνδέσουμε την πολιτική και την οικονομική δουλειά της περιόδου τονίζοντας στα μέλη και τους φίλους μας την ανάγκη της αναβάθμισης του ρόλου και της λειτουργία των Τοπικών και Κλαδικών επιτροπών. Η πρωτοβουλία αυτή είναι και η έμπρακτη απόδειξη ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται μόνο στον αγωνιζόμενο λαό και δεν πρόκειται να στραφεί ποτέ στο κράτος και σε «χορηγούς». Πάντα τα πόδια μας θα φτάνουν μέχρι εκεί που η δουλειά μας μέσα στους εργαζόμενους και την νεολαία φτάνει και αυτά ακριβώς τα όρια θέλουμε σήμερα να διευρύνουμε πολιτικά και οικονομικά.

Γνωρίζουμε ότι το κόστος για κάθε περιφερειακό ή δημοτικό συνδυασμό είναι αναλογικά μεγαλύτερο των εθνικών εκλογών & ευρωεκλογών καθώς το κράτος και με αυτό τον τρόπο υψώνει  εμπόδια στην έκφραση των αγωνιζόμενων δυνάμεων του λαού.  Τα οικονομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια δεν έχουν κανένα άλλο στόχο από την διάσωση των μηχανισμών ΠΑΣΟΚ & ΝΔ σε τοπικό επίπεδο, παρά τις δυσκολίες όμως σε αυτές τις εκλογές έχουμε αυξήσει αισθητά την παρουσία μας. Ας μην αφήσουμε λοιπόν τις καθεστωτικές δυνάμεις να περιορίσουν αυτήν μας την προσπάθεια, κάθε μέλος έχει αυξημένα καθήκοντα και πολιτικά αλλά και οικονομικά. 

Η οικονομική κατάσταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι διαφορετική από αυτή των μελών της που αντιμετωπίζουν  τα αποτελέσματα της πολιτικής του Μαύρου Μετώπου, οι ανάγκες μας όμως είναι ανελαστικές από πλευράς χρόνου,  για τον λόγο αυτό απαιτείται η πιο πλατιά, επείγουσα και εντατική ενεργοποίηση μας.