• Κυρ, 14/04/2024 - 23:10
Τα τείχη του αίσχους της ΕΕ: Προκλητική απαγόρευση εκδήλωσης υπέρ Παλαιστίνης και εισόδου Γ. Βαρουφάκη στη Γερμανία
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, για την συμμετοχή του σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια, μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης βαθιά αντιδημοκρατικής στροφής των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. 
 
Η γερμανική κυβέρνηση αλλά και το σύνολο των κυβερνήσεων της ΕΕ είναι στο πλευρό του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ και χρησιμοποιούν κάθε μέσο ενάντια στις λαικές κινητοποιήσεις στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
 
Για άλλη μία φορά γίνεται φανερό ότι η ΕΕ δεν είναι θεματοφύλακας της "δημοκρατίας" και των "αρχών του κράτους δικαίου". Αντίθετα. Είναι η άλλη πλευρά του ΝΑΤΟ στις διεθνείς σχέσεις, είναι η ΕΕ του ρατσισμού, εφαρμόζει μια βάρβαρη πολιτική συμφώνων σταθερότητας και σκληρής λιτότητας, επίθεσης στα εργατικά και λαικά δικαιώματα και τις λαικές αντιστάσεις. Για αυτό αποτελεί αυταπάτη η οποιαδήποτε επιδίωξη αυτονόμησης ή και αποχώρησης της ΕΕ από το ΝΑΤΟ, ο μετασχηματισμός της σε "κοινωνική" και "πράσινη" Ευρώπη, σε "Ευρώπη  λαών".
 
Πάλη ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου, του ρατσισμού και των πολιτικών δυνάμεων που την στηρίζουν για ρήξη-αποδέσμευση από αυτή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη.