• Τρί, 19/03/2024 - 19:51
Διαγράψτε την κυβέρνηση, όχι τους φοιτητές

Διαγράψτε την κυβέρνηση, όχι τους φοιτητές

Σε κατασταλτική μανία βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως πρέπει να διαγραφούν οι φοιτητές που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ. Ακόμα και στη συνάντησή του με την πρόεδρο της δημοκρατίας ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν «γίνεται να υπάρχουν φοιτητές, οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ’ επανάληψη και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο». Η αντιγραφή λοιπόν των μεθόδων της χούντας, που διέγραφε αντιστασιακούς φοιτητές, αποτελεί... προφανή κίνηση για τον πρωθυπουργό, ο οποίος εξάλλου έχει ήδη καταδικάσει τους 49 συλληφθέντες για «παράνομες πράξεις».

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ αφού δεν κατάφερε να δαμάσει το φοιτητικό κίνημα, το οποίο κατέρριψε την επικοινωνιακή της επιχείρηση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, προσπαθεί τώρα να πάρει ρεβάνς με ακραία καταστολή και αντιδραστική ρητορική «νόμου και τάξης». Ταυτόχρονα, επιδιώκει να μεταφέρει την ατζέντα σε ένα θέμα που θεωρεί πως θα της φέρει εκλογικά κέρδη, καθώς στα καυτά θέματα της καθημερινής ζωής, από την ακρίβεια έως την υγεία αντιμετωπίζει την έντονη κατακραυγή των εργαζομένων και του λαού.

Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θέλουν πανεπιστήμια χωρίς φοιτητικό κίνημα, χωρίς αντιστάσεις, χωρίς ελευθερία, σχολές που θα έχουν κάνει κατάληψη τα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα προγράμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τα δίδακτρα και η εμπορευματική λογική.

·        Απαλλαγή των φοιτητών/τριών από τις κατηγορίες.

·        Στοπ στις αστυνομικές εισβολές στις σχολές.

·        Καμία σκέψη για διαγραφή φοιτητών/τριών.

·        Κάτω ο νόμος για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους/ες.