• Κυρ, 04/01/2015 - 20:29
Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλείας, 2/1/2015

   
Μετά από συζήτηση η Τοπική Επιτροπή στην συνεδρίαση της στις  02-01-2015 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :
1.    Η Επιστολή-κάλεσμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. προς όλες τις αντικαπιταλιστικές-αντιιμπεριαλιστικές-αντιΕΕ-αντισυστημικές οργανώσεις και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς και η πρόταση των 10 σημείων είναι μια σημαντική πολιτική πρόταση. Η πρόταση αυτή έγινε  για να ενώσει αλλάζοντας το τοπίο στην Αριστερά και στο κίνημα, με την πεποίθηση πως ήταν  ώριμο το προχώρημα της. Στο πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας που προτείνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφωνούμε  και πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει στο κέντρο του τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, σε σύγκρουση  με τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ταπεινωτικής ευρωκηδεμονίας, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και του μονόδρομου της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όμως μετά και τις τωρινές πολιτικές εξελίξεις και συγκυρίες που τρέχουν, κατά την γνώμη μας, δεν πρόκυψε  κάτι σημαντικά πολιτικά ελπιδοφόρο από τις διμερείς συναντήσεις .
Το πιο σημαντικό ήταν η δυνατότητα αναβαθμισμένης κοινής δράσης στο μαζικό κίνημα και σε πολιτικά μέτωπα.
Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι για να μη, η τόσο σημαντική πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , καταντήσει μια θνησιγενής προεκλογική πρόταση , θα πρέπει να παγώσει προεκλογικά η οποιαδήποτε  συζήτηση για συνεργασίες και  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επανέλθει αμέσως  μετά τις εκλογές προωθώντας το διάλογο  με αυτές τις δυνάμεις.
2.    Η Οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηλείας είναι έτοιμη να δώσει το επόμενο  
διάστημα αγώνες κατά  οποιουδήποτε  κυβερνήτη/διαχειριστή, στους δρόμους με τα κινήματα  αλλά και έτοιμη για την εκλογική μάχη που έρχεται.
Παίρνοντας υπ’ όψη, τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες , το γεγονός ότι οι περισσότεροι σύντροφοι της οργάνωσης είναι άνεργοι, η Οργάνωση της Ηλείας προτείνει 2 συντρόφους (Βασίλης Γιαννόπουλος και Δημήτρη Πέππα) και μια συντρόφισσα (Θεανώ Τσούρα) για υποψήφιους.
3.    Για τις υπόλοιπες 4 θέσεις στο ψηφοδέλτιο του Νομού η Οργάνωση εννοείται ότι είναι σύμφωνη σε οποιαδήποτε πρόταση για συντρόφους της  ΑΝΤΑΡΣΥΑ , από οποιαδήποτε συνιστώσα η ανένταχτους αγωνιστές.
Για οποιαδήποτε άλλη πρόταση εκτός ΑΝΤΑΡΣΥΑ  η Οργάνωση του Νομού ζητά να έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή.

          ΠΥΡΓΟΣ 02/01/2015
    
                                                                                                               ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΗΛΕΙΑΣ

 


Related Posts