• Τρί, 06/01/2015 - 15:29
Απόφαση ΤΕ Αργολίδας, 5/1/2015

H TE ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας, μετά και από το κάλεσμα της ΚΣΕ προς τις τοπικές επιτροπές, συνεδρίασε στις 5/1 και ακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία η πλειοψηφία των μελών ψήφισαν το παρακάτω κείμενο:

Διαφωνώντας με την εισήγηση της ΚΣΕ,

ξεκαθαρίζουμε ότι υποστηρίζουμε τη μετωπική δράση στο κίνημα και θεωρούμε πως εκεί σφυρηλατούνται οι πολιτικοί δεσμοί, γίνονται οι πιο ουσιαστικές ζυμώσεις και χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης.

Θεωρούμε προβληματικό τον τρόπο που προχωράει η απόφαση για εκλογική συνεργασία, μια συνεργασία που έδειξε πλείστες προβληματικές όλο το προηγούμενο διάστημα και προεκλογικά αποφασίζεται με τρόπο βιαστικό που αφήνει ερωτηματικά για το κατά πόσο είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής συμφωνίας ή μια ευκαιριακή κίνηση εν όψει των κρίσιμων εκλογών που έρχονται.

Θεωρούμε ότι το αντικαπιταλιστικό πρόταγμα είναι σήμερα επίκαιρο και αναγκαίο, ειδικά σε μια περίοδο που οι ρεφορμιστικές δυνάμεις δείχνουν τα αδιέξοδά τους και απογοητεύουν όλο και περισσότερο τον κόσμο του αγώνα που επιμένει να παλεύει και αναγνωρίζει όχι μόνο την αναγκαιότητα της ρήξης με την ΕΕ και την ευρωζώνη αλλά και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού που αδυνατεί να ξεπεράσει τη δομική κρίση του.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την πολιτική αυτοτέλεια και συνέχεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις εκλογές. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάφερε το προηγούμενο διάστημα, μέσα από την αγωνιστική της δράση στις μικρές και μεγάλες μάχες που δόθηκαν, να κερδίσει την αναγνώριση από ένα σημαντικό κομμάτι της αγωνιζόμενης κοινωνίας, ως ένα μέτωπο με διακριτό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα πάλης που μπορεί να επιφέρει νίκες στο κίνημα.

Κρίνουμε απαραίτητο να μπει σχεδιασμός για την 3η Συνδιάσκεψη που όπως φάνηκε θέτει πολύ σοβαρά ζητήματα και βαθαίνει τη συζήτηση σχετικά με τη φυσιογνωμία, την τακτική και την οργανωτική ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεν απαιτούμε το ψηφοδέλτιο στις εκλογές να αποτελείται μόνο από αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά να πλαισιωθεί και από άλλους αγωνιστές, με τους οποίους βρεθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες που δώσαμε.

Παρά τις διαφωνίες μας με την εισήγηση της ΚΣΕ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στην αυριανή συνεδρίαση του ΠΣΟ, η τοπική μας θα παρέμβει στη μάχη των εκλογών ενωτικά και με όλες της τις δυνάμεις .


Related Posts