• Τρί, 06/01/2015 - 20:07
Απόφαση ΤΕ Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου, 5/1/2015
Συνεδρίασε την Δευτέρα 5/1/2015 η ΤΕ Νέας Σμύρνης – Παλαιού Φαλήρου.
Παρουσιάστηκαν η απόφαση της ΚΣΕ και δεύτερη εισήγηση των ΟΚΔΕ Σπάρτακος-ΣΕΚ.
Μετά από συζήτηση που έγινε σε πολύ συντροφικό κλίμα, η συνέλευση κατέληξε κατα πλειοψηφία στην υπερψήφιση της απόφασης της ΚΣΕ της 30/12 για την εκλογική μας παρέμβαση.
 

Στη συνέχεια κατατέθηκε κείμενο που υπερψηφίστηκε κατα πλειοψηφία επίσης.

1.       Η συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση και τα συστημικά αδιέξοδα, ανάγουν για το κεφάλαιο σε μονόδρομο τη βάρβαρη υπερεκμετάλλευση εργαζόμενων και λαών. Δεν διαφαίνεται καμιά δυνατότητα οποιασδήποτε φιλολαϊκής «νεοκενσιανής» διαχείρισης της κρίσης. Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που προβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το μαχόμενο εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο στα πλαίσια του καπιταλισμού. Αντίθετα, συνδέει την ικανοποίηση των άμεσων λαϊκών αναγκών με την ανάγκη μέτρων αντικαπιταλιστικής ανατροπής, αποτελεί την απάντηση στην στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση του κεφαλαίου. Η μετωπική πολιτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι όποιες εκλογικές συνεργασίες πρέπει να υπηρετούν αυτή την λογική. Από αυτή την σκοπιά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιπαρατίθεται στην διαχειριστική – ενσωματώσιμη στο σύστημα πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ. Καμιά περίοδο αναμονής ή χάριτος στην ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάλη για απόσπαση κατακτήσεων που θα ενισχύουν τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και αγωνιστικότητα του κινήματος και θα συνδέουν τις άμεσες εργατικές διεκδικήσεις με την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Διαχωριζόμαστε από λογικές που αρνούνται τη δυνατότητα επίδρασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε δυνάμεις που διαχωρίζονται από τη ρεφορμιστική αριστερά, μέσω πολιτικών συνεργασιών σε επιμέρους μέτωπα και κοινής δράσης αλλά και από λογικές που  θέτουν σε διαπραγμάτευση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, με σκοπό τη σύναψη εκλογικών συμμαχιών.
2.       Ψηφίζουμε τη λογική και την κατεύθυνση των θέσεων της ΠΣΟ για την 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σαν βάση για συζήτηση που θα γίνει μετά τις εκλογές με τις αναγκαίες συμπληρώσεις με βάση τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.
3.       Ψηφίζουμε την απόφαση της ΚΣΕ της 30/12 για την εκλογική μας παρέμβαση. Καταθέτουμε όμως προβληματισμούς και ενστάσεις για τη διαδικασία η οποία για μια ακόμη φορά έμεινε σε επίπεδο κορυφών χωρίς να συμπεριλάβει μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς που στρέφονται σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Θεωρούμε σημαντικό οι οποιεσδήποτε εκλογικές συνεργασίες να δοκιμαστούν στο επίπεδο του κινήματος αλλά και στο επίπεδο των εργατικών, φοιτητικών και τοπικών σχημάτων.
4.       Η εκλογική διακήρυξη, αλλά και όλη η παρέμβαση του μορφώματος μπροστά στις εκλογές θα πρέπει να παίρνει καθαρή θέση εργατικής αριστερής αντιπολίτευσης απέναντι σε κάθε κυβέρνηση διαχείρισης της διαρκούς λιτότητας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.
5.       Στο όνομα του ψηφοδελτίου θα πρέπει σε πρώτη θέση να αναφέρεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να ακολουθούν οι συνεργαζόμενες δυνάμεις, χωρίς υπέρτιτλο.
6.       Οι μάχες που έχουμε μπροστά μας απαιτούν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη δύσκολη εκλογική μάχη της 25 Γενάρη, πρέπει να υπάρξει κάθοδος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με κορμό την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανάδειξη του αντικαπιταλιστικού προγράμματος σύγκρουσης με τις επιλογές του κεφαλαίου, των εκπροσώπων του και κάθε διαχειριστικής πολιτικής, ενισχύοντας την παρέμβαση του αντικαπιταλιστικού ρεύματος. Είμαστε υπέρ της διεύρυνσης και της συμπόρευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με όλο το αντικαπιταλιστικό δυναμικό όπως αυτό προκύπτει μέσα από τους αγώνες.
7.       Θέλουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ μάχιμη, με ενιαία παρέμβαση, πραγματικό μέτωπο των επαναστατικών δυνάμεων, με βαθιά και πλατιά σύνδεση με την εργατική τάξη και το λαό. Θέλουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοκρατική, «των μελών της».
8.       Πιστεύουμε ότι η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές ώστε να συζητηθούν, ανοιχτά, με συλλογικό, συντροφικό και δημοκρατικό τρόπο, όλα τα ζητήματα και οι διαφορετικοί προβληματισμοί που τέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με επίκεντρο την εκλογική συνεργασία με την ΠΑΜΕΣ, στοχεύοντας στην αποσαφήνιση τους, στη βαθύτερη πολιτική συμφωνία όλων όσων συμμετέχουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και την ενωτική δημιουργική αναβάθμιση της σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών. Χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση στις τοπικές και κλαδικές επιτροπές, ώστε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμβάλλει ενιαία στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, στο μέτωπο ρήξης και ανατροπής, στην προώθηση  του πολιτικού στόχου της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, στη συγκρότηση του πόλου των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στην ανάπτυξη της πολιτικής συνεργασίας των αντικαπιταλιστικών- αντιιμπεριαλιστικών- αντιΕΕ δυνάμεων και αγωνιστών, στην «από τα κάτω συσπείρωση» του μαχόμενου δυναμικού του κινήματος και της αριστεράς. Καλούμε την ΚΣΕ και το ΠΣΟ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό.

Related Posts