• Τρί, 10/02/2015 - 08:37
Ενημέρωση για την πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης (2/2/2015)

Συνεδρίασε το κεντρικό συντονιστικό της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 2.2.2015 με βάση την τελευταία απόφαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η πολιτική συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης της ΚΣΕ, η οποία θεωρήθηκε ομόφωνα ότι αποτελεί με ολοκληρωμένο τρόπο βάση μιας ευρύτερης συζήτησης που πρέπει να συνεχιστεί από το σύνολο των μελών της ΑΝΤΡΣΥΑ μέσα από τις συνελεύσεις της.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΣ καλεί τα τοπικά συντονιστικά να συνεδριάσουν για να οριστούν τοπικές συνελεύσεις παντού, σε όλες τις τοπικές επιτροπές μέσα στο Φλεβάρη. Η συνολική πολιτική συζήτηση για τη νέα περίοδο μετά τις εκλογές και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και την πολιτική κατεύθυνση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σαν μια εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση, θα ολοκληρωθεί με την 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα γίνει μέσα στην άνοιξη του 2015.

Παράλληλα το ΚΣ καλεί σε συνέχεια της προσπάθειας για κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άμεσα στην εκπαίδευση, που δούλεψε και στις εκλογές, και την υγεία.

Κοινή εκτίμηση η αναγκαιότητα για μεγαλύτερη ενοποίηση του εργατικού δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα από τη δημιουργία συνδικαλιστικής γραμματείας. Θα προχωρήσουμε σε άμεσα βήματα με ευθύνη του ΚΣ ώστε να οργανωθεί μια σχετική συνέλευση στο πρώτο 15μερο του Μάρτη.

Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, η επαναφορά του λαϊκού-εργατικού παράγοντα στο προσκήνιο δεν χωρά ούτε μια μέρα αναμονή. Η ΑΝΤΡΣΥΑ στηρίζει τις συνδικαλιστικές δράσεις των σωματείων που καλούν σε άμεση υλοποίηση με μέτρα των διεκδικήσεων που το εργατικό κίνημα απαίτησε τα προηγούμενα χρόνια.

Είμαστε σε εγρήγορση για να στηρίξουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες γύρω από την ΕΡΤ.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στον εκβιασμό των δανειστών και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ τη μέρα συνεδρίασης του Εurogroup στις 11 Φλεβάρη. Στηρίζουμε την προσυγκέντρωση των εργατικών σωματείων που γίνει την Τετάρτη 11/2 στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 6μμ, με πλαίσιο για διαγραφή του χρέους, σύγκρουσης με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, στη λογική των 3 ΔΕΝ (δεν χρωστάμε, δε πουλάμε, δεν πληρώνουμε). Συμβάλλουμε στο δυνάμωμα της κινητοποίησης με το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στηρίζουμε την απόφαση του συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ για διοργάνωση μεγάλης πολιτικής εκδήλωσης για τις μετεκλογικές εξελίξεις στο Σινέ «Αλεξανδρος» στην ημερομηνία που οριστικοποιηθεί την Τρίτη 10/2/2015.

Επίσης στηρίζουμε τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στις 21 Μάρτη, καθώς και τη σχετική καμπάνια, ενάντια στο «φράχτη» του Έβρου, υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών, της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά, κατά της ΧΑ και της φασιστικής δράσης.