• Τρί, 21/04/2015 - 19:41
Θάλασσα θανάτου η Μεσόγειος από την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

Ο μαζικός θάνατος 900 προσφύγων στο νέο, πιο μαζικό ναυάγιο στην Λαμπεντούζα και το τραγικό ναυάγιο με τους 150 πρόσφυγες στη Ρόδο, δεν είναι  παρά το αποτέλεσμα της βάρβαρης, ρατσιστικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την εξαθλίωση, τις διώξεις και τον πόλεμο που κυριαρχεί στην πατρίδα τους, εκεί που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ “ειρηνοποιούν" με κόστος ανθρώπινο. Η ευθύνη για την τύχη τους βαραίνει την ΕΕ που με τις επιλογές της, τη συνθήκη  Δουβλίνο ΙΙ και την αντιμεταναστευτική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞπου έχει διαμορφώσει μια Ευρώπη-ρατσιστικό φρούριο, εξίσου σκληρή και “προς τα μέσα” με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, μια ΕΕ των Μνημονίων που ισοπεδώνει τις ζωές των εργαζομένων στην Ευρώπη.

Οι δηλώσεις της ηγεσίας της ΕΕ και του ευρωκοινοβουλίου είναι γεμάτες υποκρισία, καθώς χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και δε συζητάνε την αλλαγή πολιτικής.  Δεν μπορεί να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά σύγκρουση με την ΕΕ  που δεν σέβεται τη ζωή, την ελευθερία και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα . Τα σύνορα θανάτου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης οδηγούν στην υπονόμευση της ελευθερίας για κάθε κάτοικο των χωρών της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεχωριστή ευθύνη καθώς στηρίζει με τη ρητορική και τη στάση της την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, αλλά και την πολιτική των ιμπεριαλιστών του «δυτικού πλαισίου» των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.Την ίδια ώρα, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται σε δηλώσεις που αγγίζουν και ξεπερνάν τα όρια του μισανθρωπισμού, πλειοδοτωντας σε ακροδεξιά ρητορική. Ο δε Αβραμόπουλος, δίνει και αυτός διαπιστευτήρια "επιτρόπου μετανάστευσης" με δηλώσεις που το λιγότερο, προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών ανθρώπων.

Απαιτείται μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό που τροφοδοτείται από την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και διαιρεί τους φτωχούς και τους εργαζόμενους στην Ευρώπη, πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο που καταστρέφει χώρες και προσφυγοποιεί τους πληθυσμούς της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Άμεση ανάγκη είναι να εξασφαλιστεί η ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου.