• Τρί, 25/08/2015 - 20:42
Απόφαση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας, 24/8/2015

Απόφαση συνέλευσης της τοπικής επιτροπής Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Τη Δευτέρα 24/8/2015 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας

 

Στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα:

 

1) Η τοπική επιτροπή να καλέσει σε αγώνα για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για την ανατροπή της επίθεσης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών αναγκών ενάντια στο μαύρο μνημονιακό μέτωπο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Σε αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση λαϊκής συνέλευσης για το «ΟΧΙ μέχρι τέλους», την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και θα επιδιώξει τη κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων της κοινωνίας που καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, προβάλλοντας τη γραμμή της σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου , της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

2) Η τοπική επιτροπή Πρέβεζας πιστεύει ότι η βαθιά δομική κρίση του καπιταλισμού και η μνημονιακή κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ένα πλούτο στρατηγικών ερωτημάτων, κρίσιμων για την ίδια την ύπαρξη της αριστεράς. Ο χαρακτήρας της κρίσης και της απάντησης σε αυτή, ο χαρακτήρας των σημερινών ιμπεριαλιστικών μηχανισμών της ΕΕ και η δυνατότητα ή όχι της μεταρρύθμισης τους, ο «αριστερός κυβερνητισμός», η σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική είναι μερικά από αυτά.

Την περίοδο αυτή μπαίνουν παρόμοια και άλλα ερωτήματα και επιχειρούνται σημαντικές απαντήσεις. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς σε ένα πλατύ διάλογο, με κατά το δυνατό οργανωμένο τρόπο συνεισφέροντας σε αυτόν, στο μέτρο των δυνάμεών της, με τις επεξεργασίες της για τον αντικαπιταλιστικό αγώνα, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό της εποχής μας.

3) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας καλεί όλες τις τοπικές και κλαδικές επιτροπές σε όλη τη χώρα να οργανώσουν με αποφασιστικό και δημοκρατικό τρόπο την συζήτηση για την παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κίνημα και στην επικείμενη εκλογική μάχη. Πρακτικές παρουσίασης κειμένων στα ΜΜΕ που προκαταλαμβάνουν ουσιαστικά τις αποφάσεις των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν συνεδριάσουν, δε βοηθάνε σε αυτή τη κατεύθυνση. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την ωριμότητα που αρμόζει στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς να παίρνουμε αποφάσεις με δημοκρατικό και συντροφικό τρόπο και θα το ξανακάνουμε.

4) Για τις επικείμενες εκλογές η τοπική επιτροπή συμφωνεί με την πρόταση πολιτικής συνεργασίας που πρότεινε η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  στην «Πλατφόρμα» (πλέον ΛΑ.Ε), ΜΑΡΣ, «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ», «ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», ΚΟΕ.

 

 

Άμεσοι πολιτικοί στόχο της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι:

 

  • Η ανατροπή όλων των μνημονίων νέων και παλιών και των εφαρμοστικών τους νόμων, και όποιας κυβέρνησης με όποιο «χρώμα» και σύνθεση προωθεί την εφαρμογή και υλοποίησή τους.
  • Η άμεση, «μονομερής» ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όπως η προστασία των ανέργων, οι αυξήσεις των μισθών, των συντάξεων και του λαϊκού εισοδήματος, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, η υπεράσπιση των μικρομεσαίων στρωμάτων και της φτωχής και φτωχομεσαίας αγροτιάς από την μνημονιακή καταστροφή.
  • Η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και στρατηγικών επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
  • Η παύση πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους, η μη αναγνώριση και  διαγραφή του χρέους.
  • Η άμεση έξοδο από το ευρωζώνη,  ρήξη και  αποδέσμευση από την ΕΕ.
  • Η υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην εργοδοτική βία, την κρατική καταστολή, τη δικτατορία των μιντιοκρατών, τη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αστυνομοκρατία και το νεοφασισμό.
  • Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να επιβληθεί μόνο από ένα πλατύ μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στηριγμένο στη δύναμη και το κίνημα του ξεσηκωμένου, οργανωμένου, αγωνιζόμενου και ενωμένου λαού, της εργατικής τάξης και της μαχητικής νεολαίας στην κατεύθυνση συγκρότησης των δικών τους οργάνων επιβολής της λαϊκής θέλησης.

 

5) Η τοπική μας επιτροπή καλεί το ΚΣΕ εφόσον εκτιμά ότι ο διάλογος είναι ισότιμος με όλες τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να γίνουν αποδεκτοί από όλους οι παραπάνω άξονες του αναγκαίου προγράμματος ανατροπής της επίθεσης και να προχωρήσει σε πολιτική συνεργασία με όποια οργάνωση ή συλλογικότητα συμφωνήσει με αυτούς. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους άξονες που προτείνουμε, οργανώνουμε την εκλογική μας παρέμβαση αυτοτελώς ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

6) Νέα γενική συνέλευση τη Τρίτη 1/9 με βάση την απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α που συνεδριάζει τη Κυριακή 30/8.

 

Η συνέλευση της τοπικής επιτροπής Πρέβεζας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Αύγουστος 2015

 


Related Posts