• Τρί, 08/09/2015 - 22:54
Δ. Κουτσούμπα: «Διεκδικούμε να μπούμε στη Βουλή, παλεύουμε για μέτωπο του ΟΧΙ μέχρι το τέλος»

«Διεκδικούμε να μπούμε στη Βουλή, παρόλο που δεν θεωρούμε ότι η δράση μας μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει με το Κοινοβούλιο», δήλωσε η Δέσποινα Κουτσούμπα, Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και μέλος του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Κώστα Εφήμερο και στον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, την Τρίτη 7/9/2015, στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο.

 

 

Η Δέσποινα Κουτσούμπα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «πινόκιο», τονίζοντας ότι δεν στέκει άλλο ηθικά το να λες ότι θα εφαρμόσεις το μνημόνιο και ταυτόχρονα θα ασκήσεις αριστερή πολιτική. Ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης, η Δέσποινα Κουτσούμπα ανέφερε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί πλατύ πολιτικό κοινωνικό μέτωπο του ΟΧΙ μέχρι τέλους.
 
«Δεν είναι ουτοπία, είναι πραγματικότητα το να λες ότι μόνο με πλατύ μέτωπο θα ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του λαού και όχι προς όφελος του Μπόμπολα», τόνισε η Περιφερειακή σύμβουλος. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα με το προσφυγικό, εξήγησε: «Ό,τι επιτεύχθηκε έγινε με κοινωνικό μέτωπο και όχι από το κράτος».
Ως προς τη στάση απέναντι στην ευρωζώνη, τόνισε ότι μέσα στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, η ευρωζώνη δεν θα αντέξει για πολλά χρόνια ακόμη και το ερώτημα είναι «αν θα είμαστε ο πρώτος κρίκος που θα σπάσει ή αν θα περιμένουμε να μας κλείσουν την πόρτα στα μούτρα».
 

Παλεύουμε για πλατύ μέτωπο μέχρι το τέλος

Σχετικά με τη Λαϊκή Ενότητα, η Δέσποινα Κουτσούμπα τόνισε ότι θα περίμενε αυτοκριτική. Το δεύτερο που θα περίμενα είναι καθαρό πλαίσιο στο θέμα της ΕΕ, σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για ιδεολογικό, αλλά πρακτικό ζήτημα. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να βγεις από το ευρώ, αλλά να διατηρήσεις τις δεσμεύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, γιατί έτσι δεν θα μπορέσεις να στρέψεις την αγροτική παραγωγή στο να υπάρχει διατροφική επάρκεια.

Τρίτον, ανέφερε ότι θα ανέμενε πρωτοβουλίες να δημιουργηθεί πλατύ κοινωνικο-πολιτικό μέτωπο από τα κάτω. «Αυτό παλεύουμε και θα το παλεύουμε μέχρι το τέλος», επισήμανε.

"Από τότε που το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ μέχρι τότε που έφυγε ο Π. Λαφαζάνης με τη ΛΑΕ από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μεσολάβησε ένα Μνημόνιο δρόμος. Θα μπορούσε να μην είχε ψηφιστεί αυτό το Μνημόνιο, να είχε πέσει η κυβέρνηση. Αν υπήρχε κοινοβουλευτική ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή, δεν θα είχε επηρεάσει περισσοτερο για να έχουν φύγει από τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να είναι έξω από τη Βουλή όχι 5 αλλά 250.000 κόσμος και να μην είχαμε αφήσει το μνημόνιο να ψηφιστεί;"

Τέλος, σχετικά με τη Βουλή, ανέφερε: «Παλεύουμε να μπούμε στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο δεν θεωρούμε ότι η δράση μας μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει με τη Βουλή.  «Ζητάμε την ψήφο, γιατί αυτή πολιτική πρέπει να εκπροσωπηθεί», κατέληξε. 

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

http://www.thepressproject.gr/article/81098/Koutsoumpa-Diekdikoume-na-mpoume-sti-Bouli


Related Posts