• Τετ, 01/07/2020 - 19:33
Παλλαϊκός Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στο νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων.Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει - Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά

Παλλαϊκός Ξεσηκωμός τώρα ενάντια στο νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει - Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, με το τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» επιδιώκει να απαγορεύσει «δια νόμου» το δικαίωμα στη διαδήλωση που κατακτήθηκε με αγώνες από την εργατική τάξη και το λαό.    

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται να επιβληθεί:

·         Οι διαδηλώσεις να γίνονται μόνο με άδεια της ΕΛΑΣ, καθώς ο «οργανωτής» της διαδήλωσης θα πρέπει να έχει γνωστοποιήσει σε ειδική πλατφόρμα, χρόνο, μέρος και σκοπό(!) της κινητοποίησης. Οι μπάτσοι θα είναι πλέον «επίτροποι» στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς και θα αξιολογούν τους στόχους, τα αιτήματα το περιεχόμενο και τον σκοπό μιας κινητοποίησης.

·         Η αστυνομία θα αποφασίζει για το που επιτρέπεται η συγκέντρωση, τι χώρο θα καταλαμβάνει, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η «μη παρακώλυση της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και νοσηλευτικά ιδρύματα». για να μπορεί να απαγορευθεί μια διαδήλωση έξω από υπουργείο, γιατί δήθεν θα παρακωλύει την πρόσβαση σε αυτό! ή νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι θα διεκδικούν Δημόσια Δωρεάν Υγεία!

·         Υποχρεωτική δήλωση ατόμου - «οργανωτή» για κάθε διαδήλωση, ο οποίος είναι υπεύθυνος «για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση». Δηλαδή, θα μπορούν να φορτώσουν στον «οργανωτή» όλες τις «βλάβες» και τις ζημιές, που προκύπτουν από την αστυνομική καταστολή μιας διαδήλωσης,

·         Υποχρέωση του «οργανωτή» να «ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, τα οποία παρέχουν συνδρομή στην περιφρούρηση της συνάθροισης» και «συνεργασία» με την αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή! Δηλαδή η κυβέρνηση ζητά συνεργάτες της αστυνομίας και ανοχή στη βία της, ενώ οι διαδηλωτές συγκροτούν περιφρούρηση για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αστυνομικό αυταρχισμό και καταστολή.

·         Κάθε «αυθόρμητη υπαίθρια συνάθροιση» επιτρέπεται μόνο όταν (άρθρο 2) «δεν διαφαίνονται κίνδυνοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Λες και η κοινωνικοοικονομικής ζωή του λαού διαταράσσεται από τις διαδηλώσεις και όχι από τη λιτότητα, τις απολύσεις και το ρατσισμό. Για την κυβέρνηση η κοινωνικοοικονομική ζωή αφορά μόνο τη λειτουργεία της αγοράς, τη διασφάλιση δηλ. της ιδιοκτησίας του κεφαλαίου, των κερδών και της εργασιακής εκμετάλλευσης – γι’ αυτό γίνονται όλα!

·         Η διάλυση μιας διαδήλωσης θα λαμβάνεται μάλιστα με απλή απόφαση της αστυνομίας, χωρίς καν την παρουσία και εντολή εισαγγελέα με την ΕΛΑΣ να έχει το δικαίωμα να απαγορεύει και προκαταβολικά μια διαδήλωση με βάση τον «εκτιμώμενο αριθμό συμμετεχόντων»!

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο βαθιά αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό  που ονειρεύεται την επαναφορά στο κράτος του αστυνόμου και αντιμετωπίζει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία ως «όχληση», και «διατάραξη της οικονομικής ζωής», με στόχο την βίαιη επιβολή της αντιδραστικής πολιτικής ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και του ρατσισμού. Κεφάλαιο και κράτος προσπαθούν να οχυρωθούν προκαταβολικά μπροστά αντιλαϊκό - αντεργατικό και ρατσιστικό μπαράζ μέτρων που ετοιμάζουν. Βεβαίως, η ΝΔ πατά πάνω στην πολύχρονη προετοιμασία δημοτικών αρχών, εργοδοτικών οργανώσεων, κυβερνήσεων, καθώς και στη διαρκή συμμόρφωση του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Το νομοσχέδιο της ΝΔ εκφράζει το παρόν και το μέλλον του βάρβαρου καπιταλισμού της της πολύπλευρης και μακρόσυρτης κρίσης, όπου επιχειρεί να συντρίψει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων της νεολαίας των προσφύγων και μεταναστών στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή, στην ελευθερία.

Αυτή την ώρα πρέπει να κτυπήσει συναγερμός στο μαζικό κίνημα. Στο κατάπτυστο νομοσχέδιο απαντάμε με μαζικό ξεσηκωμό για να μην περάσει, να πάει στα σκουπίδια! Ο αγώνας για το δικαίωμα στη διαδήλωση πρέπει να γίνει υπόθεση του κινήματος, όλου του λαού και της νεολαίας. Κανένας αγώνας των καταπιεσμένων δεν πήρε άδεια από την αστυνομία και το κράτος για να αναπτυχθεί. Καμιά άδεια δεν θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση και το κράτος για να παλέψουμε!!!

Καλούμε σε συντονισμό ενάντια στο νομοσχέδιο – γύψο στις διαδηλώσεις και εργατικούς αγώνες για την αποτροπή της ψήφισης και την ανατροπή του. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε την οργάνωση πανεργατικής απεργίας πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, με την κατάθεση του στην ολομέλεια της Βουλής και την οργάνωση πολύμορφων παλλαϊκών διαδηλώσεων και άλλων δυναμικών κινητοποιήσεων.

Εργάτες – νεολαία – πρόσφυγες και μετανάστες:

  • Θα φωνάζουμε δεν θα σιωπήσουμε
  • Θα διαδηλώνουμε δεν θα υποταχτούμε
  • Θα αναπνεύσουμε δεν θα μας πνίξετε
  • Θα ανατρέπουμε δεν θα διαχειριζόμαστε
  • Θα τσακίσουμε τον νόμο της κυβέρνησης και την ίδια την κυβέρνηση

 

Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων