• Σάβ, 26/09/2020 - 21:41
Πρωθυπουργός και κυβέρνηση χωρίς "ατομική ευθύνη". Η "αυτοπροστασία' μας είναι οι αγώνες των εργατών και της νεολαίας
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ''ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ". Η "ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
 
Το επαίσχυντο δίλημμα - απειλή ‘‘αυτοπροστασία ή καραντίνα’’ που μας πέταξε στα μούτρα, στο χθεσινό διάγγελμά του, ο Μητσοτάκης αποτελεί την πιο καθαρή παραδοχή ότι η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο είναι ανίκανη να μας προστατέψει από την πανδημία, που η ίδια φρόντισε με την πολιτική της να την μετατρέψει σε λαίλαπα, αλλά και ρίχνει, για ακόμη μία φορά, την ευθύνη για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στους πρόσφυγες, στους ηλικιωμένους και καλεί σε "αυτοπροστασία" διαφορετικά θα μας κλείσει στα σπίτια μας.
 
Την απόλυτη ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των αφεντικών σε βάρος της προστασίας της υγείας του κόσμου. 
 
Η άθλια αυτή κυβέρνηση, εν μεσω πανδημίας, νομοθέτησε την αύξηση των μαθητών στις τάξεις απο τους 23 στους 27. Δεν προσέλαβε προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, δεν "άνοιξε" κλειστές αίθουσες, δεν προσέλαβε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία και τάξεις με πάνω από 25 μαθητές. Δεν πήρε κανένα μέτρο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, δεν έκανε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, δεν αύξησε τα κρεβάτια στις ΜΕΘ και φροντίζει μόνο για την ενίσχυση των ιδιωτικών νοσοκομείων μεταφέροντας ασθενείς από τις δημόσιες ΜΕΘ σε ιδιωτικές με υπέρογκα νοσήλεια - δώρο στους κλινικάρχες. Αρνείται, ακόμα και σήμερα, την διεξαγωγή μαζικών και δωρεάν τεστ ιχνηλάτησης, όπως έκανε και το καλοκαίρι με το, χωρίς καμία προστασία, άνοιγμα του τουρισμού, το συνωστισμό στις συγκοινωνίες και στους χώρους δουλειάς. 
 
Ας σταματήσουν το παραμύθι ότι δήθεν δεν υπάρχουν λεφτά. 
 
Λεφτά υπάρχουν για τους κλινακάρχες, για τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, για τους "μεγάλους περίπατους" του Μπακογιάννη, για τις 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τον στρατό και για τα 10 δισ για εξοπλισμούς, για να στηρίξει τον ρόλο της σαν καλό παιδί - μισθοφόρος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τις επιθετικές επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου στην Α. Μεσόγειο, αλλά δεν υπάρχουν για την υγεία, την παιδεία, τις δημόσιες συγκοινωνίες, τις κοινωνικές δομές, για μαζικά τεστ ιχνηλάτησης εργαζόμενων, μαθητών, εκπαιδευτικών. 
 
Φτάνει πιά! Ή εμείς ή αυτοί! 
 
Η μόνη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία είναι οι εργατικοί και νεολαϊστικοί αγώνες που ξεσπάνε ενάντια σ' αυτή την κυβέρνηση και ας τους συκοφαντούν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Οι γιατροί και οι μαθητές, που διαδήλωναν χθες, έχουν δίκιο. 
 
Η μόνη προστασία από την πανδημία είναι η συνέχιση, ο συντονισμός και η γενίκευση αυτών των αγώνων.
 
Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία, στα σχολεία, στις συγκοινωνίες.
Για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ παντού. 
Για επίταξη, χωρίς αποζημίωση, του ιδιωτικού τομέα υγείας. 
Για να γίνουν ασφαλείς οι συγκοινωνίες, οι χώροι δουλειάς και εκπαίδευσης και οι δημόσιοι χώροι. 
Για να ανατρέψουμε αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πολιτική για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
 
Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ! Το μάθαμε απο την πρώτη μέρα της πανδημίας...ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ..ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!