• Παρ, 04/12/2020 - 18:07
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό των εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πλευρό των εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα

Η κατηφόρα και ο πανικός της δολοφονικής κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχουν τελειωμό. Πιο πρόσφατο εξοργιστικό επεισόδιο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Αγ. Σάββας όπου η διοίκηση διέταξε ΕΔΕ σε βάρος εργαζομένων που νόσησαν από τον Covid-19. Μάλιστα με διαδικασία εξπρές τους καλεί να απολογηθούν εντός μιας ημέρας! Μετά από μαζική και οργισμένη συγκέντρωση των εργαζόμενων με πρωτοβουλία του Σωματείου τους, η ΕΔΕ πάγωσε.

Αυτή η επίθεση ήρθε σαν συνέχεια της εγκυκλίου που έστειλε η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ στις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανάμεσα σε άλλα φαιδρά και προκλητικά αναφέρει: «Δεν έχετε λάβει κανένα διοικητικό μέτρο, ως συνέπεια, μη τήρησης των μέτρων προστασίας από εργαζόμενους, οι οποίοι συστηματικά δεν τα τηρούν».

Πριν τρεις μήνες, ήταν η «ανεύθυνη νεολαία» που έφερνε τη διασπορά του κορωναϊού. Μετά έφταιγαν οι αντιφασίστες διαδηλωτές/τριες στο Εφετείο. Στην συνέχεια ο Χρυσοχοϊδης ανακάλυψε ότι «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» για να απαγορέψει τις διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου και να αναστείλει με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας το άρθρο 11 του Συντάγματος.

Τώρα, η κυβέρνηση κι ο μηχανισμός της στοχοποιούν αυτούς που χειροκροτούσε σαν ήρωες. Πραγματικά, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του σωματείου του Αγ. Σάββα «Ντρέπεται η ίδια η ντροπή»

Οι προτεραιότητές της είναι ξεκάθαρες. Στον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει οι δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία είναι μειωμένες κατά 550 εκατομμύρια αλλά οι δαπάνες για εξοπλισμούς είναι αυξημένες κατά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Λεφτά για λεωφορεία, βαγόνια, ανταλλακτικά, προσωπικό για τις συγκοινωνίες «δεν υπάρχουν» αλλά βρίσκονται αμέσως όταν πρόκειται για την Aegean και τις τράπεζες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του Αγ. Σάββα και του σωματείου τους, στο πλευρό όλων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που παλεύουν για μαζικές προσλήψεις, ΜΕΘ, δαπάνες για την υγεία, επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών. Αυτοί οι αγώνες υπερασπίζονται την υγεία του λαού, οι εργαζόμενοι έχουν τη συλλογική δύναμη να επιβάλλουν πραγματικά μέτρα προστασίας και να ελέγξουν την εφαρμογή τους.

Η συνέχεια θα είναι η απεργία στις 15 Δεκέμβρη ενάντια στο σφαγείο του προϋπολογισμού και την κυβέρνηση της αρρώστιας, της φτώχειας και της τρομοκρατίας.