• Τρί, 16/03/2021 - 22:22
Κλαδική Υγείας: Αντικαπιταλιστική ανατροπή τώρα σε ένα σύστημα που γεννά πανδημίες, φτώχεια και καταστροφή!

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ παλλαϊκο συλλαλητήριο για την Υγεία 6μμ Σύνταγμα
  • ΠΕΜΠΤΗ 18 ΜΑΡΤΗ απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του Κ. Καταραχιά 1:30μμ Υπ. Υγείας

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα. Μίας πανδημίας που κάθε άλλο από "απρόσμενη" δεν ήταν, όπως θέλουν να παρουσιάζουν οι κυβερνήσεις, αλλά αποτέλεσμα της διείσδυσης της αγοράς και του κεφαλαίου σε απομακρυσμένες περιοχές με την εντατική γεωργία και κτηνοτροφία, φέρνοντας έτσι με βίαιο τρόπο σε επαφή την ανθρωπότητα με την άγρια φύση. Είναι η ίδια καταστροφή του περιβάλλοντος που σήμερα προκαλεί την κλιματική αλλαγή και σχετίζεται άμεσα με  τη λυσσαλέα ανάγκη του καπιταλισμού για νέα κέρδη σε μια κρίση που δεν λέει να σταματήσει δέκα χρόνια τώρα. Το άπλωμα του κορωναϊού ακολούθησε τους δρόμους του χρήματος και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Φώλιασε στις ασφυκτικές μεγαλουπόλεις σκορπώντας το θάνατο σε εκατομμύρια  απλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, σπρώχνοντας ακόμη περισσότερους στο κοινωνικό περιθώριο, τη φτώχεια, την ανεργία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Και ο καπιταλισμός που γέννησε την πανδημία τι έκανε για να την αντιμετωπίσει; Τα πάντα για να τη διαιωνίζει. 'Ηδη οι νεοφιλελευθερες πολιτικές των προηγούμενων ετών άφησαν διαλυμένα τα συστήματα υγείας. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ πιστή στις συνταγές της "αναπτυγμένης" Δύσης: Ατέλειωτα τυφλά lock down στις δημοκρατικές ελευθερίες, "ατομική ευθύνη", συνεχείς απαγορεύσεις διαδηλώσεων , έξαρση της αστυνομικής βίας,  SMS για μια βόλτα στην πλατεία ή το πάρκο, κλειστή εκπαίδευση για ένα χρόνο, κλειστά μικρομάγαζα σε όφελος των μεγάλων καπιταλιστών στο λιανεμπόριο, παρέα  με απίστευτο συνωστισμό στους μεγάλους χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα στρατόπεδα, στις φυλακές και στα κολαστήρια των προσφύγων. Πάνω από όλα όμως εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας. Μηδενικές προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, μετατροπή τους σε νοσοκομεία μίας νόσου, εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού, διάλυση της όποιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ελάχιστα τεστ, κανένας έλεγχος στους μεγάλους χώρους εργασίας. Εμβολιασμοί με το σταγονόμετρο και βόλεμα των "δικών" τους παιδιών, τάισμα των ΜΜΕ και σκανδαλώδεις αποζημιώσεις στον ιδιωτικό τομέα που δήθεν επιτάσσεται και δήθεν προσφέρει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πρώτα απ’ όλα ταξικές και το μετράμε σε νεκρούς κάθε μέρα που περνάει.

Εναποθέτουν όλες τις ελπίδες για επιστροφή στην "κανονικότητα" στο μαζικό εμβολιασμό. Ενώ τα εμβόλια αποτελούν μεγάλη κατάκτηση της επιστήμης διαχρονικά στην καταπολέμηση ασθενειών, σήμερα γίνονται αντικείμενο εκβιασμών στα χέρια των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών και των καπιταλιστικών χωρών που τις στηρίζουν. Παίζουν και πλουτίζουν με τις αγωνίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη. Προάγουν τον εθνικισμό των εμβολίων αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μακριά από την ισότιμη πρόσβαση, μετατρέποντας ακόμη ένα κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Και η επιστήμη; Ποιος ο ρόλος της στις ιστορικές στιγμές πού ζούμε; Όλα τα καταστροφικά μέτρα που παίρνει αυτή η κυβέρνηση συνοδεύονται από τη φράση "με τη σύσταση των ειδικών". Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή εξαφανίζεται η αντικειμενικότητα και ο ορθολογισμός των "κορυφών" της επιστημονικής κοινότητας για να σωθούν κυβερνήσεις και συστήματα.   Στην Ελλάδα προσπαθούν να κρύψουν τις τεράστιες κρατικές και κυβερνητικές ευθύνες. Στην πραγματικότητα οι εμβολιασμοί  γίνονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, με τις ευπαθείς ομάδες να μην έχουν μπει καν στις λίστες.

Από την πρώτη φάση της πανδημίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η μαχόμενη αντικαπιταλιστική φωνήτου κινήματος στην υγεία και συνολικά στην κοινωνία, τόνιζε την ανάγκη η επιστήμη να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας, της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των προσφύγων, των φτωχών και αδύναμων ανεξάρτητη από τις πολιτικές επιλογές της διάλυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, της προκλητικής ενίσχυσης  της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην ιδιωτική υγεία. Επιστήμη που θα προωθεί άλλη αντιμετώπιση της πανδημίας με μαζική ιχνηλάτηση και υγειονομική επιτήρηση ενταγμένη σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση του δημόσιου συστήματος υγείας σε κάθε επίπεδο.

Μια τέτοια πολιτική όμως δεν θα βάζει προτεραιότητα την αέναη εξυπηρέτηση του ληστρικού χρέους (που στην εποχή της πανδημίας εκτοξεύτηκε στο 200% του ΑΕΠ, ενώ στην έναρξη της μνημονιακής δεκαετίας ήταν στο 120%). Θα απαιτεί την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ όπου η δραματικά αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας βύθισε τους λαούς της στο θάνατο και τη φτώχεια. Με εθνικοποίηση των βασικών πυλώνων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο:  επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, των φαρμακοβιομηχανιών καθώς και το σπάσιμο των πατεντών. Για φθηνό φάρμακο και εμβόλια για τις ανάγκες της κοινωνίας. Μόνος τρόπος να λυθεί αυτή η παράνοια είναι να φύγει ο έλεγχος της αντιμετώπισης της πανδημίας,  των εμβολιασμών από το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση και να περάσει στα χέρια των υγειονομικών. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από όλους ποιες είναι  οι ανάγκες της κοινωνίας.

Η οργή ξεχειλίζει!

Δώσαμε το έναυσμα στις 7 Απρίλη το 2020 στις πύλες των νοσοκομείων όλης της χώρας σπάζοντας στην πράξη τις απαγορεύσεις. Συνεχίσαμε με απεργιακές κινητοποιήσεις κάθε μήνα στην υγεία και συναντηθήκαμε με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της τάξης μας στις 7 Οκτώβρη στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στις 17 Νοέμβρη, στις 6 Δεκέμβρη και ξανά και ξανά όλους τους τελευταίους δύο μήνες σπάζοντας τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις μαζικά στο δρόμο! Στον εργατικό γιορτασμό της μέρας της γυναίκας και στο πρόσφατο ξέσπασμα της Νέας Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν μπροστά και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να σπάσει ο φόβος και η υποταγή στους δρόμους. Δεν προσφέραμε συναίνεση ούτε μία στιγμή, δεν συνταχθήκαμε με απόψεις "θα λογαριαστούμε μετά" που αντί για αντιπολίτευση πρόσφεραν συναίνεση στα κυβερνητικά εγκλήματα.  Γιατί η μαχητική διεκδίκηση για μια άλλη διαχείριση της πανδημίας συνδυάζει  την πάλη για αποφασιστική στήριξη της δημόσιας υγείας  με τον αγώνα κατά της πολιτικής της απέραντης φτώχειας, της ανεργίας και του αυταρχισμού χωρίς όρια!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας καλεί όλους τους μαχόμενους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όλο λαό για:

Πανυγειονομικό, παλλαϊκό αγώνα για υπεράσπιση της δημόσιας λαικής υγείας, για  μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ, για  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των υγειονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και των αλυσίδων των διαγνωστικών κέντρων χωρίς αποζημίωση.

Μέτωπο για τις δημοκρατικές ελευθερίες, στο δικαίωμα στη διαδήλωση, τη διαμαρτυρία, την υπεράσπιση των σωματείων μας, κατά του αυταρχικού προγκρόμ της κυβέρνησης με μπαράζ διώξεων αγωνιστών που αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή της ΝΔ.  Κάτω τα χέρια από τον Κώστα Καταραχιά, πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων του Αγίου Σάββα που σε συνθήκες ασφυξίας στα δημόσια νοσοκομεία τολμούν να απολύσουν, εκδικούμενοι για τη αταλάντευτη αγωνιστική του στάση. Στο πρόσωπό του επιχειρούν αλλά δεν θα τους περάσει, χτύπημα στο μαχόμενο, αγωνιστικό συνδικαλισμό.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ. ΜΑΖΙΚΗ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΖΟΦΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ. 

 Η πραγματική αντιπολίτευση δεν γίνεται στα έδρανα της βουλής αλλά στους δρόμους του αγώνα. Η "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ "ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑ" ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΜΑΡΤΗΣ 2021 ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΥΓΕΙΑΣ