• Δευ, 25/10/2021 - 22:01
Πέραμα: Η αστυνομία σκοτώνει, η κυβέρνηση συνένοχη

Πέραμα: Η αστυνομία σκοτώνει, η κυβέρνηση συνένοχη

Ο θάνατος του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα και ο βαρύς τραυματισμός ενός ακόμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά εν ψυχρώ εκτέλεση με ρατσιστικά κίνητρα από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίας που τους καταδίωξαν για 11 χλμ μέσα στην πόλη . 38 κάλυκες, στα τζάμια και στο παρμπρίζ σφαίρες απέναντι σε ένα ακινητοποιημένο και εγκλωβισμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν άοπλοι, και σε κατοικημένη περιοχή δεν είναι “άμυνα” (όπως τρέχουν να διατυμπανίζουν στα κανάλια, παπαγαλάκια της ΓΑΔΑ) αλλά εν ψυχρώ δολοφονία!!

Αυτή η δολοφονία, που συνοδεύεται από τόνους ρατσισμού ενάντια στους Ρομά, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του “Νόμου και της Τάξης”, της πολιτικής του “η αστυνομία είναι εξουσία” και των αυταρχικών μέτρων και περιορισμών, της ασυλίας όσων ασκούν κρατική και παρακρατική βία στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στους Ρομά, στους μετανάστες, με τελευταία παραδείγματα την αποφυλάκιση του Πατέλη και, λίγο καιρό πριν, του Κορκονέα, της πολιτικής στήριξης από την κυβέρνηση, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις στήριξης στους αστυνομικούς του αντιπροέδρου της. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ρατσισμού, ειδικά του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού απέναντι στους Ρομά, της απαγόρευσης και της καταστολής των διαδηλώσεων, του χτυπήματος των συνδικάτων με τον νόμο Χατζηδάκη, της αναβάθμισης του ρόλου και των μηχανισμών καταστολής ενάντια στον εχθρό λαό που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η συζήτηση για το αν το “Κέντρο είχε δώσει εντολή να σταματήσει η καταδίωξη” δείχνει και τον βαθμό αυτονόμησης των μηχανισμών της καταστολής που κάτω από την γενική ομπρέλα της κυβερνητικής πολιτικής δρουν ανεξέλεγκτα και δολοφονικά.

Χρειάζεται ένταση του αγώνα για να καταργηθούν τα ΜΑΤ, να αφοπλιστεί η αστυνομία στις λαϊκές διαδηλώσεις και στις δραστηριότητες της μέσα στις πόλεις, να ανατραπεί η κυβέρνηση του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού ολόκληρων κομματιών του πληθυσμού, όπως οι Ρομά, της βίας και καταστολής και η πολιτική του κεφαλαίου που γεννά τέτοια φαινόμενα.