• Τρί, 26/10/2021 - 13:07
Η COSCO δολοφονεί - Η κυβέρνηση συνένοχη! Όχι άλλος νεκρός εργάτης για τα κέρδη των εργοδοτών!

Η COSCO δολοφονεί - Η κυβέρνηση συνένοχη!

Όχι άλλος νεκρός εργάτης για τα κέρδη των εργοδοτών!

 

Οργή και θλίψη για τον θάνατο ενός ακόμα εργάτη στο εργασιακό κάτεργο της COSCO. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνάδελφούς του. 

Δεν ήταν ένα "ατύχημα" αλλά μία προδιαγεγραμμένη δολοφονία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. 

Όλες οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της COSCO, από τον ΣΥΡΙΖΑ που ιδιωτικοποίησε το λιμάνι του Πειραιά μέχρι την τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, που με το νόμο Χατζηδάκη θεσμοθέτησε όλες τις προϋποθέσεις στο να θρηνούμε νεκρούς για χάρη της κερδοφορίας της COSCO, έχουν την ευθύνη (και) για την σημερινή δολοφονία. Γιατί εκεί οδηγεί η εντατικοποίηση της εργασίας, τα συνεχή 12ώρα, η έλλειψη εκπαίδευσης, τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργατών, οι εκβιασμοί για τις ανανεώσεις των συμβάσεων. 

Όλη η εργατική τάξη και η νεολαία είναι στο πλευρό των απεργών στο λιμάνι. Για να γίνει η οργή και η θλίψη μαχητικός αγώνας για να τσακίσουμε την εργοδοσία και τη κυβέρνηση. Αγώνας για να γίνουν όλες οι συμβάσεις, συμβάσεις πλήρους απασχόλησης με αυξήσεις στους μισθούς, για προσλήψεις κόντρα στις υπερωρίες, για την τήρηση και ενίσχυση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας για τους εργαζόμενους, για να φύγει η COSCO, για επανακρατικοποίηση του λιμανιού με εργατικό έλεγχο, για να στείλουμε στα σκουπίδια τις διακομματικές συμφωνίες ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, το νόμο Χατζηδάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ. 

Η πρόσφατη νικηφόρα απεργία των εργαζόμενων διανομέων δείχνει το δρόμο για να νικήσουν και οι εργαζόμενοι στη COSCO. Όλες και όλοι στο πλευρό τους. Κανένας άλλος νεκρός εργάτης για τα κέρδη των αφεντικών.

Όλοι 28/10 το απόγευμα στις 5.00 μμ στο ΣΕΜΠΟ στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που καλεί το σωματείο