• Τετ, 22/12/2021 - 16:30
Καταγγελία για την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της Kavala Oil

Καταγγελία για την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της Kavala Oil

Να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι – Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ στις εγκαταστάσεις της Kavala Oil και τις πρωτοφανείς μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές! Η τεράστια, δαπανηρή, αλλά και επικίνδυνη για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, κινητοποίηση της αστυνομίας με ΜΑΤ από όλη τη Β. Ελλάδα, για να χτυπηθεί ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων, δείχνει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης της ΝΔ που καταφεύγει στη κρατική βία για να επιβάλλει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι πρόκληση για την κοινωνία που της λείπουν οι γιατροί, που στερείται βασικές δημόσιες υπηρεσίες, να βλέπει ότι ο κρατικός μηχανισμός να ξοδεύει τεράστια ποσά για τα ΜΑΤ και τις επιχειρήσεις καταστολής των εργατικών αγώνων.

Οι εργαζόμενοι της Kavala Oil αγωνίζονται για να μην είναι όμηροι στα σχέδια απολύσεων και «εργολαβοποίησης» των εργασιακών σχέσεων της ιδιοκτήτριας εταιρίας Energean. Μια εταιρία που έχει εξασφαλίσει δάνειο 100 εκατ. με κρατική εγγύηση και η μόνη επένδυση που ετοιμάζει είναι νέες θέσεις ανεργίας σε μια πόλη ήδη χτυπημένη από τα «λουκέτα» και την επιχειρηματική χρεοκοπία.  Δεν έχει όριο το θράσος της Energean και των στελεχών που λειτουργούν σαν «οικονομικοί δολοφόνοι», αφού εξασφαλίσει ασυλία από την κυβέρνηση, η οποία στέλνει τα ΜΑΤ σε ρόλο σεκιούριτι των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενώ μεθοδεύει διώξεις συνδικαλιστών και μαχόμενων εργαζομένων. Βάζουν στο στόχαστρο τους εργατικούς αγώνες για δουλειά, ψωμί και αξιοπρέπεια, θέλουν να βγάλουν στην παρανομία ουσιαστικά τη συνδικαλιστική δράση. Αυτά θέλει να κάνει καθεστώς ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη!

Τα αίσχη σε βάρος της κοινωνίας και της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια, τους φυσικούς πόρους και το δημόσιο πλούτο. Μιας πολιτικής που είναι δόγμα για τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ. Τα αρπαχτικά συμφέροντα που προστατεύει η ιδιωτικοποίηση δεν αφήνουν όρθιο τίποτα, ξεπουλώντας το δημόσιο και φυσικό πλούτο, απαξιώνοντας εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, αλλά και το έμπειρο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Ο δίκαιος αγώνας των εργαζομένων της Kavala Oil μέσα από το σωματείο τους μπορεί και πρέπει να γίνει αγώνας όλων των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων, όσων ασφυκτιούν από την φτώχεια, την κοινωνική αδικία και τον κρατικό αυταρχισμό. Είναι κομμάτι της πάλης για δουλειά, ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία απέναντι στην κυβέρνηση και την ΕΕ, απέναντι στους ενόχους που υλοποίησαν και στήριξαν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της στοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Η στήριξη του αγώνα είναι υπόθεση προτεραιότητας για το εργατικό και λαϊκό κίνημα και τη μαχόμενη νεολαία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα την ενισχύσει με κάθε τρόπο και καλεί τη μαχόμενη Αριστερά, κάθε κοινωνικά αγωνιζόμενο φορέα και συλλογικότητα να πάρει ενεργητικά θέση δίπλα στους εργαζόμενους της Kavala Oil.

  • Να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη των εργαζομένων! Έξω τα ΜΑΤ από την Kavala Oil!
  • Να δικαιωθούν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων Kavala Oil. Καμιά απόλυση, όχι στην εργολαβοποίηση.
  • Να κρατικοποιηθούν τα πετρέλαια Πρίνου χωρίς αποζημίωση. Να φύγουν τα αρπαχτικά της Energean.
  • Να λειτουργήσουν με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, με διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων με μόνιμες θέσεις εργασίας και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.