• Τρί, 14/06/2022 - 20:53
Στη φυλακή για πάντα οι ναζί της Χρυσής Αυγής: Τετάρτη 15 Ιούνη, 8.00 πμ, Μετρό Αμπελοκήπων και συλλαλητήριο στο Εφετείο
Στις 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο η  δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός!
Δεν θα αφήσουμε να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί και της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.
 
Ξεσηκωνόμαστε για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των αγωνιστών των κινημάτων. Για να τιμωρηθούν με βαρύτερες ποινές όσοι οργάνωσαν κεντρικά τις δολοφονίες και τις επιθέσεις, όπως στη περίπτωση των Αιγυπτίων αλιεργατών, όπου η Εισαγγελία άσκησε έφεση για τις χαμηλές πρωτόδκες ποινές.
Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης δράσης του αντιφασιστικού κινήματος που ύψωσε ασπίδα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όταν οι νεοναζί τους μαχαίρωναν στις γειτονιές, όταν οι κυβερνήσεις έκαναν πλάτες στους νεοναζί μαζί με την Αστυνομία συγκαλύπτοντας τις δολοφνικές τους επιθέσεις.
Η πολιτική της κυβέρνησης, που μας βάζει βαθειά στο πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Ουκρανία και τους ανταγωνισμούς, η πολιτική που υψώνει φράχτες και πνίγει πρόσφυγες στα σύνορα και στον Έβρο με τις επαναπροωθήσεις, στρώνει ξανά το δρόμο στους φασίστες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την Τετάρτη 15 Ιούνη στις 8πμ στο μετρό Αμπελοκήπων και συλλαλητήριο στο Εφετείο για να στείλουμε το μήνυμα ότι οι φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ και η κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους μέχρι να τους στείλουμε οριστικά στη φυλακή και στους υπονόμους, εκεί όπου ανήκουν.