• Τετ, 27/07/2022 - 23:20
Ο Μητσοτάκης κάνει μπίζνες με το αιματοβαμμενο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας

Ο Μητσοτάκης υποδέχεται τον πρίγκηπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, τον «δολοφόνο με το πριόνι», για «στρατηγικές συμφωνίες» και μπίζνες με το αιματοβαμμένο καθεστώς του. 

Το 2018 ο Μπιν Σαλμάν είχε διατάξει τη σφαγή και τον τεμαχισμό με πριόνι (!) του διαφωνούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στην σαουδαραβική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη, ενώ άκουγε από το τηλέφωνο τα ουρλιαχτά του. Με τέτοιους παρανοϊκούς και αδίστακτους δολοφόνους, εκπροσώπους μιας απόλυτης μοναρχίας που έχει βαμμένα τα χέρια του και στο αίμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην Υεμένη που έχει φέρει η επέμβασή του εκεί, σφιχταγκαλιάζεται ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Την ίδια ώρα έχουν το θράσος να μιλάνε ότι στο όνομα της ελευθερίας και της δημοκρατίας βαθαίνουν την εμπλοκή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.  

Στην πραγματικότητα ο Μητσοτάκης βαδίζει στα χνάρια του Μπάιντεν, που συναντήθηκε πρόσφατα με τον Μπιν Σαλμάν, έχοντας προηγουμένως επισκεφτεί το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, στο πλαίσιο της στρατηγικής και διακομματικής στήριξης στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ,  με στόχο να προωθήσει τη συνεργασία εναντίον του Ιράν και της Κίνας, να παζαρέψει την αύξηση της παραγωγής του πετρελαίου εν μέσω της ενεργειακής κρίσης. Κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και χρυσές μπίζνες για τις πολυεθνικές του πετρελαίου και των ορυκτών καυσίμων, την ώρα που η κλιματική αλλαγή είναι εκτός ελέγχου καταστρέφοντας τις ζωές μας και το περιβάλλον. 

Ο Μητσοτάκης, πριν μερικούς μήνες, επισκέφτηκε το Ριάντ και στη συνέχεια η Ελλάδα έστειλε μία συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία στα πλαίσια της στενότερης αμυντικής συνεργασίας που σημαίνει παραπέρα εμπλοκή στους πολεμικούς ανταγωνισμούς από τη ΝΑ Μεσόγειο μέχρι τον Περσικό Κόλπο και τη Μέση Ανατολή. Η Σαουδική Αραβία είναι ο βασικός ανταγωνιστής του Ιράν. Είδαμε πρόσφατα το ζήλο της κυβέρνησης με την κατάσχεση του ιρανικού πλοίου.  

Οι «στρατηγικές συμφωνίες» με τη Σαουδική Αραβία σημαίνουν εκατομμύρια τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων εφοπλιστών και των άλλων αρπακτικών της αγοράς και αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στον κόσμο που υποφέρει από την ακρίβεια και τον καύσωνα. 

Η διπλωματία της κυβέρνησης της ΝΔ φέρνει φτώχεια, εξοπλισμούς, πολεμικούς κινδύνους, σφιχταγκάλιασμα με δικτάτορες και τα εγκλήματά τους. Να την ανατρέψουμε με τους αγώνες μας!