• Πέμ, 28/07/2022 - 09:30
Ο αγώνας ενάντια στην απόλυση του Νικόλα Σκούφογλου δημιουργεί τριγμούς και φέρνει αποτελέσματα!

 

Tην ακύρωση της απόφασης του διοικητή του νοσοκομείου του Ευαγγελισμού να μην ανανεώσει τη σύμβαση του ειδικευόμενου γιατρού και συνδικαλιστή Νικόλα Σκούφογλου, μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απαίτησε με έγγραφό της η 1η ΥΠΕ, η ιεραρχικά ανώτερη δομή της διοίκησης.

Ο διοικητής του Ευαγγελισμού είναι απομονωμένος, έχοντας απέναντι του ήδη τρεις στάσεις εργασίας του Σωματείου του Νοσοκομείου, καταγγελίες από τις συνδικαλιστικές ενώσεις της υγείας όλων των βαθμίδων, όπως και από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς και δεκάδες ψηφίσματα από σωματεία και ομοσπονδίες άλλων κλάδων και φοιτητικούς συλλόγους, αλλά και χιλιάδες υπογραφές που ζητάνε την άμεση επαναπρόσληψη του Σκούφογλου. Η επίδειξη δύναμης που προσπάθησε να κάνει, επικαλούμενος την εξουσία που του δίνει η θέση του, πέφτει τώρα στο κενό. Στο άμεσα επόμενο διάστημα υποχρεούται να πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση.

Είναι μία σημαντική νίκη που δείχνει τη δύναμη των αγώνων.

Ο θυμός και η αγανάκτηση στα νοσοκομεία ξεχειλίζουν και οδηγούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις. Το παιδιατρικό Αγλαΐα Κυριακού ενάντια στη μείωση χειρουργείων λόγω υποστελέχωσης, η Παμμακάριστος, το νοσοκομείο Φιλιατών και το νοσοκομείο Σύρου ενάντια στην υποβάθμιση και την υποστελέχωση που κλείνουν τμήματα, το Έλενα Βενιζέλου για να μην φύγουν οι καθαρίστριες. Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις μετακινήσεις προσωπικού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται τις προσλήψεις και την επαναφορά των εργαζομένων σε αναστολή και θέλει να επιβάλει τη "συνεργασία" με τον ιδιωτικό τομέα. Ξεκινάνε με τη "σύμπραξη" του ΙΑΣΩ Παίδων με την πανεπιστημιακή παιδιατρική του Αττικού. Η υγεία για την κυβέρνηση και τα αφεντικά πρέπει να μετατραπεί σε μηχανή παραγωγής κέρδους, διαφορετικά δεν έχει σημασία.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν τη δύναμη να το πετύχουν. Οργανώνουν την πανελλαδική απεργιακή διαδήλωση των νοσοκομείων στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και είμαστε στο πλευρό τους!