• Παρ, 25/11/2022 - 23:13
Η κυβερνητική καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τα Εξάρχεια.

Η κυβερνητική καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα απειλούν τα Εξάρχεια.

Όχι το κίνημα, οι καταλήψεις και οι μετανάστες

Η προκλητική μόνιμη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια είναι το μονο δείγμα για το πώς εννοεί η κυβέρνηση της ΝΔ την εφαρμογή του "Νόμου και της Τάξης". Μόνιμη εισβολή πάνοπλων αστυνομικών, ένα ολοήμερο μπλόκο της γειτονιάς, που του απαγορεύεται η πρόσβαση στους δημόσιους και ελεύθερους- κοινούς χώρους επειδή αντιστέκεται στις αναπλάσεις και στην τουριστικοποιηση της που έχει άστοχο της αλλαγή της φυσιογνωμίας της.

Η "επιχείρηση Εξάρχεια" πίσω από τον ιδεολογικό μανδύα του "νόμου και της τάξης" εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστών και του τουρισμού που έχουν κατακλείσει την περιοχή, αγοράζοντας τα πάντα προκειμένου να μετατρέψουν και τα Εξάρχεια από γειτονιά κοινωνικής αμφισβήτησης σε μια πανάκριβη γειτονιά air bnb κατοικίας και πολυτελών ξενοδοχείων. Στα σχέδιά τους δεν χωράνε μετανάστες, νεολαία και φοιτητές, ακόμα και οι ίδιοι οι σημερινοί κάτοικοι.

Σε αυτή την πολιτικο-επιχειρηματική επιχείρηση βίας εξιλαστήρια θύματα είναι όλες και όλοι! Οι κάτοικοι δεν έχουν ανάγκη από αναπλάσεις και αστυνομοκρατια. Έχουν ανάγκη από κοινωνικές υπηρεσίες, πράσινο, δημόσιους χώρους και δικαίωμα στην κατοικία με χαμηλά ενοίκια.

 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων των Εξαρχείων! Είμαστε κομμάτι της! Χαιρετιζουμε το συνεχιζόμενο και πολύ μορφή αγώνα τους ενάντια στην εκμετάλλευση και τη υφαρπαγή των κατοικιών και των γειτονιών τους

Συγκεντρωση Σαββατο 26/11 6:00 μ.μ στην πλατεια  Εξαρχειων