• Τρί, 21/02/2023 - 23:23
Νίκη στην απεργία των Υγειονομικών !
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ με την 24ώρη απεργία την Τετάρτη 22 Φλεβάρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 8.30 πμ στην πλατεία Μαβίλη.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την κατεδάφιση του ΕΣΥ, για να επωφελούνται τα αφεντικά της Ιδιωτικής Υγείας και οι εργολάβοι. Μετατρέπουν το αγαθό της Δημόσιας Υγείας σε εμπόρευμα που θα μπορούν να το έχουν μόνοι όσοι αντέχουν οικονομικά. 
 
Η πανελλαδική απεργία θα γενικεύσει και θα ενώσει τις αντιστάσεις που έχουν ξεδιπλωθεί σε πολλά νοσοκομεία πανελλαδικά για τις ιδιωτικοποιήσεις μονάδων, για τις κλινικές που καταρρέουν λόγω υποστελέχωσης, για τους συμβασιούχους που απολύονται για να μπουν οι εργολάβοι, για τα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.   
 
Οι αγώνες των υγειονομικών, μαζί με αυτούς των εργαζόμενων στο Πολιτισμό και των εκπαιδευτικών, είναι αγώνες όλης της εργατικής τάξης και της νεολαίας για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πολιτισμό ενάντια σε μία κυβέρνηση και ένα σύστημα που μας τα στερεί στη λογική του κέρδους. Ταυτόχρονα, είναι και ένα δυνατό "προεκλογικό" μήνυμα ότι τα δικαιώματα μας θα τα κερδίσουμε μέσα από το δρόμο του αγώνα και όχι από την εκλογική αναμονή σε κόντρα με την πολιτική της κυβέρνησης, των φαρμακευτικών εταιρειών, των κλινικαρχών και της ΕΕ, που βάζουν τα κέρδη τους πάνω από την υγεία όπως μας έδειξε και η πανδημία, πολιτική που υποστηρίζουν η ΝΔ, και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ  
 
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ!
 
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ  ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΡΕΠΤΙΚΟ