• Τρί, 04/04/2023 - 15:04
Ιδιαίτερα επιτυχημένη η κεντρική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Τριανόν (φωτό-βίντεο)

Εντυπωσιακή σε συμμετοχή, πλούσια στη συζήτηση και ανατρεπτική στην πολιτική κατεύθυνση ήταν η κεντρική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον κινηματογράφο Τριανόν την Δευτέρα 3 Απρίλη, εκδήλωση με την οποία δόθηκε το σύνθημα για ακόμα πλατύτερη πολιτική εξόρμηση του αντικαπιταλιστικού μετώπου ενόψει των επερχόμενων κοινωνικών αγώνων, πολιτικών μαχών και των εκλογών.

Σε μια αίθουσα γεμάτη με εκατοντάδες αγωνίστριες και αγωνιστές του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, με πρωτοπόρα δράση σε εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες, στα νοσοκομεία και στα σχολεία, στο φοιτητικό, αντιπολεμικό, φεμινιστικό κίνημα, αλλά και στις γειτονιές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεδίπλωσε τον πολιτικό της λόγο, που ήρθε ιδιαίτερα στο προσκήνιο μετά το έγκλημα στα Τέμπη και την αγωνιστική έκρηξη λαού και νεολαίας.

Με το σύνθημα «Ενάντια στον καταστροφικό καπιταλισμό – Δυναμώνουμε το αντισυστημικό ρεύμα – Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ» να δεσπόζει στον χώρο της εκδήλωσης 21 αγωνιστές/στριες πήραν τον λόγο. Μεγάλη η συμμετοχή εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και αντιμετωπίζουν διώξεις και απολύσεις από την κυβέρνηση, το κράτος και την εργοδοσία, μεταφέροντας πολύτιμη εμπειρία από απεργιακούς και άλλους κοινωνικούς αγώνες όπου τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωταγωνιστούν.

Με τις παρεμβάσεις αυτές αναδείχθηκε η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως μια δύναμη αγωνιστική, ανατρεπτική, εργατική και νεανική.

Εισηγητικά τοποθετήθηκαν οι Κώστας Τριχιάς, μισθωτός μηχανικός, απολυμένος από την Green Properties για συνδικαλιστική δράση

 

και Κώστας Καταραχιάς, νοσοκομειακός γιατρός, με διώξεις επίσης για τη συνδικαλιστική του παρέμβαση.

Τον λόγο πήραν επίσης η νοσοκομειακή γιατρός Αργυρή Ερωτοκρίτου (με συνδικαλιστικές διώξεις εναντίον της),

ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου,

ο δικηγόρος-μέλος της Πολιτικής Αγωγής κατά της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης,

 

 

 ο πανεπιστημιακός Κώστας Σκορδούλης,

η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα,

η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη,

η φοιτήτρια του ΕΜΠ Υρώ Αθανασίου,

ο Θωμάς Κατσαρός εργαζόμενος στο Βυζαντινό Μουσείο

και ο ψυχίατρος Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου.

 

Μίλησαν ακόμα τα μέλη της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου,

Αντώνης Δραγανίγος,

 

Μάνος Σκουφογλου

καθώς και οι Πάνος Γκαργκάνας

και Άγγελος Χάγιος, αγωνιστές με ιστορική συμβολή στην επαναστατική και κομμουνιστική Αριστερά.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η ζωντανή σύνδεση με την φλεγόμενη Γαλλία των εργατικών αγώνων, απεργιών και τεράστιων διαδηλώσεων και ο χαιρετισμός του συνδικαλιστή σιδηροδρομικού και στελέχους του NPA Ξαβιέ Σιαρελί, χαιρετισμός που πνίγηκε στα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

Από την πλευρά της πολιτικής κίνησης «Κόκκινο Νήμα» χαιρέτησε στην εκδήλωση ο Θανάσης Κούρκουλας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση της οργάνωσης για κριτική στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις εκλογικές μάχες της επόμενης περιόδου, γιατί –όπως σημείωσε- εκφράζει το αντικαπιταλιστικό μέτωπο σήμερα, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητα του «Κόκκινου Νήματος» να συμβάλλει στη μετωπική έκφραση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς την επόμενη μέρα.

Κοινή αντίληψη όλων των ομιλητών ήταν ότι η παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές εκφράζει τον ανυποχώρητο και συνολικό αντισυστημικό αγώνα που αναπτύσσεται στους εργασιακούς χώρους και τις γειτονιές και εμφανίζεται διαρκώς και πιο έντονα στους δρόμους της χώρας το τελευταίο διάστημα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τη συμβολή της στην ανάπτυξη των αγώνων, το αντικαπιταλιστικό της πρόγραμμα και τις θέσεις της σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας πρέπει να στηριχθεί και εκλογικά από τον κόσμο του αγώνα που αναζητά τον δρόμο της ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος.

Καμία ψήφος σε ξένα σχέδια προς τα συμφέροντά μας!

Ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο κίνημα και στις εκλογές!

Και στις 21 Μάη κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!