• Τρί, 11/04/2023 - 14:58
Να μην αφήσουμε Βορίδη - ΝΔ και τα στηρίγματά τους να ανοίξουν τον δρόμο σε κανένα ναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη
Να μην αφήσουμε Βορίδη-ΝΔ και τα στηρίγματά τους να ανοίξουν τον δρόμο σε κανένα ναζιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη
 
Η εμφάνιση ενός "μπροστινού" στο "κόμμα του Κασιδιάρη" προκαλεί οργή. Πολύ περισσότερο που ο "μπροστινός" είναι ένας πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ένας "άξιος συνεχιστής" της παράδοσης του Κωνσταντίνου Κόλλια, του πρώτου πρωθυπουργού της χούντας, η καλύτερη επιβεβαίωση ότι η διαχρονική ασυλία των φασιστών και η συγκάλυψη της δράσης τους βασιζόταν πάντα στο "βαθύ κράτος", στην αστυνομία και στο δικαστικό σώμα.
 
Τώρα, ακόμα και ο πρόεδρος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου ανακαλύπτει την ανεπάρκεια της "τροπολογίας Βορίδη", οδηγώντας σε φιάσκο όλη τη μεθόδευση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του "κόμματος Κασιδιάρη". 
 
Δεν περιμέναμε, ιδιαίτερα από τον Βορίδη, έναν πρώην αρχηγό φασιστικού κόμματος, να διαλύσει τους συγκατοίκους της δεξιάς πολυκατοικίας. Με τις "τροπολογίες" του, όχι μόνο δε μπαίνει φρένο στο «κόμμα Κασιδιάρη» αλλά συσπειρώνει, ηρωοποιεί και εξισώνει τους φασίστες με την αντικαπιταλιστική αριστερά, αναθέτοντας στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου να κρίνει επί της ουσίας αν ένα κόμμα υπηρετεί την "ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος". Το ίδιο δείχνουν και οι δηλώσεις του περί αντισυστημικής ψήφου. Αποδίδει την ιδιότητα των αντισυστημικών στους ναζιστές και τους φασίστες, αλλά στοχοποιεί τους πραγματικά αντισυστημικούς, δηλαδή την αντικαπιταλιστική αριστερά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προδιαγράφοντας τον επόμενο αποκλειόμενο από τη συμμετοχή στις εκλογές.
 
Η φασιστική απειλή δέχτηκε καίριο πλήγμα όχι κάποια κυβέρνηση ή από κάποια κοινοβουλευτική "τροπολογία" αλλά μόνο μέσα από το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα, τα συνδικάτα και τη νεολαία που διαλύσαν και έστειλαν την Χρυσή Αυγή στη φυλακή, μετά την έκρηξη οργής που ακολούθησε τις  δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, αφού την απομόνωσαν στις γειτονιές, με μάχες, υπερασπίζοντάς τους μετανάστες από τις ρατσιστικές επιθέσεις. 
 
Η δολοφονική κυβέρνηση της  ΝΔ, προσπαθώντας να ξεφύγει από την απομόνωση που την έστειλε η έκρηξη οργής των εργαζόμενων και της νεολαίας μετά το έγκλημα στα Τέμπη, παίζει το χαρτί που θρέφει την ακροδεξιά και τους φασίστες. Ετοιμάζεται να υποδεχτεί την φασίστρια Μελόνι, σπαταλά εκατομμύρια για φράχτες πνίγοντας, μαζί με την ΕΕ, πρόσφυγες στα σύνορα και στέλνει την αστυνομία να καταδιώκει φοιτητές με όπλα. 
 
Για τη Βουλή υπάρχει η αντιπρόταση, όπως τη διατύπωσαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Εκλογικός συνδυασμός στον οποίο μετέχει υποψήφιος, που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό χωρίς αναστέλλουσα δύναμη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ή για κακουργηματικές πράξεις με ναζιστικό ή ρατσιστικό κίνητρο, θα αποκλείεται από τις εκλογές». 
 
Όμως, η μόνη δύναμη που μπορεί πραγματικά να τσακίσει τους φασίστες είναι το αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στηριγμένο στη δύναμη ενός ισχυρού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. 
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε και δίνει όλες τις δυνάμεις της σ' αυτή την κατεύθυνση και έτσι θα συνεχίσει.