• Κυρ, 07/05/2023 - 01:16
Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον κλάδο της μελέτης & κατασκευής, Πέμπτη 11/5

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον κλάδο της μελέτης & κατασκευής, Πέμπτη 11/5

 

Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον κλάδο της μελέτης & κατασκευής  Πέμπτη 11/5 στις 19:30, στην Λέσχη Αναιρέσεις (Φερών 3)

 

·         Να χάσουνε τα κέρδη τους να ζήσουμε εμείς

·         Καμία προσδοκία από επίδοξους κυβερνητικούς σωτήρες

·         Στηρίζουμε την ανεξάρτητη αντικαπιταλιστική αριστερά

 

Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

 

Η έκρηξη της οργής της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το έγκλημα στα Τέμπη αναγκάζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να προκηρύξει εκλογές για τις 21 Μαΐου.

Η εργατική τάξη και η νεολαία συμμετείχαν μαζικότατα στις τελευταίες απεργίες με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να διαδηλώσουν στους δρόμους, δείχνοντας ότι ο λαός μπορεί να βγαίνει αποφασισμένα στο δρόμο, να διεκδικεί και να γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Η καθημερινότητα που χαρακτηρίζεται από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, τη ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού, την ενεργειακή φτώχεια και τους καθηλωμένους μισθούς διαμορφώνει μια πολύ πιεστική συνθήκη για τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ κρίσιμο να χτυπήσει συναγερμός για την ανατροπή αυτή της πολιτικής. Δεν περιμένουμε τις εκλογές για  «να φύγει ο Μητσοτάκης» και να έρθει κάποιος άλλος «σωτήρας».
 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με συνέπεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη βελτίωση των ζωών μας. Παλεύει για αυξήσεις στους μισθούς (κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ) με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού αλλά και μείωση του ωραρίου εργασίας (6ωρο/5ημερο). Θέτει ως άμεσο στόχο πάλης τις εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο για να μπει τέλος στην εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, όπως στα Τέμπη.

 

Σε αυτές τις συνθήκες, ο αγώνας για ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά, με ισχυρό εργατικό κίνημα, αποκτά πρωτεύουσα σημασία.

Συζητάμε για την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν περιορίζεται στη μάχη των εκλογών αλλά προτάσσει την ανάπτυξη ανατρεπτικών και ανυποχώρητων αγώνων.

·         Για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ, ενάντια στη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση.

 

·         Για μια πλατιά συσπείρωση δυνάμεων και ενωτική παρέμβαση στις επερχόμενες πολιτικές μάχες, πάνω στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της εποχής μας.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ & ΜΕΛΕΤΕΣ