• Παρ, 10/05/2024 - 14:14
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα για δικαιοσύνη για τη δολοφονία - πνιγμό των 600 προσφύγων στη Πύλο.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πνιγμό 600 προσφύγων, που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου στα ανοιχτά της Πύλου στις 14 Ιούνη 2023. Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβό τους βούλιαξε μετά από ανατροπή που προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Είμαστε στο πλευρό τους και απαιτούμε δικαιοσύνη για το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.  

 
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών και στη ρατσιστική πολιτική, επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες της για το ναυάγιο σε εννέα επιζώντες που παραπέμπονται σε δίκη στις 21 Μάη στην Καλαμάτα με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης. Είναι μία σκανδαλώδης δίωξη, συνέχεια της βιομηχανίας δικών-καταδικών που γεμίζουν τις φυλακές με χιλιάδες μετανάστες βαφτίζοντας τους ως διακινητές.
 
Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! Η δικαίωση των θυμάτων και των συγγενών τους θα έρθει με την τιμωρία των δολοφόνων της κυβέρνησης της ΝΔ, της Frontex και της ίδιας της ΕΕ. 
 
Η πάλη για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά είναι η μόνη εγγύηση ότι δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων της ΕΕ-φρούριο.
 

Η συναυλία αλληλεγγύης θα γίνει την Κυριακή 12 Μάη 7μμ, στα Γήπεδα μπάσκετ στο Ρουφ (Πειραιώς 144 και Π.Ράλλη). Διοργανώνεται από τους επιζήσαντες και τους συγγενείς των πνιγμένων στο ναυάγιο, την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "η Ενότητα", την ΚΕΕΡΦΑ. Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Μάγδα Φύσσα, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος και ο Γιάννης Μάγγος. Θα συμμετέχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ναταλία Ρασούλη, Μαρία Παπαγεωργίου, Φρανκ Πανξ, Αlex Καλοφωλιάς, Stournari street band, Πτέρυγα 3, Bασίλης Ράλλης, Βαλβολίνη, The screaming Fly, Damage Done, Γιώργος Φασόλης και Bugarabu percussion