• Τετ, 10/05/2023 - 20:36
Ο Γ. Στουρνάρας θυμίζει τον δημοσιονομικό κόφτη της ΕΕ, οι εργαζόμενοι θα τον ανατρέψουν

Ο Γ. Στουρνάρας θυμίζει τον δημοσιονομικό κόφτη της ΕΕ, οι εργαζόμενοι θα τον ανατρέψουν

Φοβούμενοι την οργή και την αποδοκιμασία της κοινωνίας στις εκλογές, Μητσοτάκης και Τσίπρας σπεύδουν να «εξαγγείλουν» παροχές με φιλολαϊκό πρόσημο – διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι είναι «απολύτως κοστολογημένες» και δεν διακινδυνεύουν την τιμωρία από την ΕΕ ή την απώλεια της «επενδυτικής βαθμίδας». Ο Γιάννης Στουρνάρας, τοποτηρητής του ευρωπαϊκού κεφαλαίου στην Ελλάδα και διοικητής της κεντρικής Τράπεζας, όμως, δεν πείθεται και σπεύδει να τους τραβήξει το αυτί, προειδοποιώντας ότι οι όποιες… παρεκτροπές δεν θα γίνουν ανεκτές.

«Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε παροχές του μεγέθους αυτών που προτείνονται, διότι από το 2024 θα έχουμε ένα νέο δημοσιονομικό πλαίσιο, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας. Υπενθυμίζοντας, έτσι, σε όσους ενδεχομένως το έχουν ξεχάσει ή το παραλείπουν εσκεμμένως, ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα επιστρέφουν από το 2024.

Γι’ αυτό, όπως τόνισε ο ίδιος, παρεμβαίνοντας ευθέως και κυνικά στις προεκλογικές και μετεκλογικές διαδικασίες, υπάρχει ανάγκη για «μια σταθερή κυβέρνηση μακράς πνοής, που να μπορεί να πάρει τις αποφάσεις που απαιτούνται». Με άλλα λόγια, να τσακίσει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα.

Θα μείνουμε θεατές στις ανούσιες και παραπλανητικές κοκορομαχίες τους ή θα τους ανατρέψουμε, κάνοντας αρχή με την αποφασιστική ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου;