• Τετ, 17/05/2023 - 11:55
Συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Κίνημα Συνταξιούχων

 

Συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Κίνημα Συνταξιούχων

Μετά από αίτημα του Κινήματος Συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου εκτέθηκαν οι θέσεις και τα αιτήματα των συνταξιούχων μπροστά στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου. Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχαν στη συνάντηση οι Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΣΕΚ (συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί) και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθήνας και Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Και από τις δυο πλευρές υπήρξε η κοινή διαπίστωση ότι κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων η κατάσταση της τεράστιας πλειοψηφίας των συνταξιούχων έχει καταβαραθρωθεί. Η ευθύνη των κυβερνήσεων που υλοποίησαν τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές και τις απαιτήσεις της ΕΕ, με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ακροδεξιάς, είναι τεράστιες και δεδομένες.

Αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι να έχουν βρεθεί εκατοντάδες χιλιάδες κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ παράλληλα με τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου έχουν αυξηθεί τα όρια συνταξιοδότησης και τα χρόνια υπολογισμού για πλήρη σύνταξη. Λόγω αυτών των ρυθμίσεων από τη μια μειώνονται τα χρόνια συνταξιοδοτικής κάλυψης βάσει του προσδόκιμου ζωής και από την άλλη μειώνονται οι θέσεις εργασίας για τους νέους εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανέλυσαν τη σημασία της ενίσχυσης του μετώπου της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς καθώς η σημαντική συμβολή του στους αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενισχύει την αποτελεσματικότητα τους για λύση των προβλημάτων. Ο πολιτικός αγώνας είναι αυτός που θα οδηγήσει σε ανατροπή των ακολουθούμενων αστικών πολιτικών από όλες τις κυβερνήσεις, στην κατεύθυνση εδραίωσης μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη για όλες και όλους.