• Τετ, 17/05/2023 - 16:27
Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ξεχνιέται - Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες που συνεχίζονται

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ξεχνιέται - Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τους αγώνες που συνεχίζονται

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι τίποτα δε μπορεί να καταλαγιάσει την οργή μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Όσο κι αν κάποιοι νόμιζαν ότι πηγαίνοντας προς την κάλπη “ο κόσμος θα ξεχάσει”, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Πηγαίνουμε σε εκλογές με απεργιακή κινητοποίηση να έχει ήδη κηρυχτεί για την επόμενη μέρα. Τη Δευτέρα οι μηχανοδηγοί ενημερώθηκαν ότι στο τμήμα Λάρισα-Πλατύ θα υπάρχει μονή γραμμή επειδή δεν υπάρχει κλειδούχος. 57 νεκροί και η κυβέρνηση σχεδίαζε “επανεκκίνηση” του σιδηρόδρομου με μονή γραμμή σε μήκος 130 χιλιομέτρων. Συνεχίζουν το έγκλημα σαν να μη συνέβη τίποτα. Το σωματείο των μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά από έκτακτη συνεδρίαση, ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε απεργία στις 30 Μαΐου.

Στις Σέρρες, την εκλογική περιφέρεια του Κ. Καραμανλή συγγενείς θυμάτων οργάνωσαν την περασμένη Κυριακή μεγάλη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή. Την ώρα που διαβάζονταν τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη ο πρώην υπουργός, αυτός που λίγες μέρες πριν το έγκλημα έλεγε μέσα από τη βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας στον σιδηρόδρομο, περιόδευε για να μαζέψει ψήφους να ξαναεκλεγεί βουλευτής.

Ο ακραίος κυνισμός και η απανθρωπιά τους προκαλούν φρίκη. Ο πρωθυπουργός έφτασε να δηλώνει ότι οι συγγενείς εργαλειοποιούν την τραγωδία. Σε προηγούμενη συνέντευξή του έλεγε ότι τα Τέμπη έφεραν “προσωρινή φθορά της κυβερνητικής εικόνας”. Έτσι μετρούν αυτοί τις ζωές μας -πόσο τους κοστίζουν σε ψήφους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών και για έναν δημόσιο σιδηρόδρομο όπου τις αποφάσεις θα τις παίρνουν οι εργαζόμενοι για να λειτουργούν με ασφάλεια τα τρένα.

Ζητάμε κρατικοποίηση του σιδηρόδρομου με εργατικό έλεγχο.

Στις εκλογές που έρχονται ρίχνουμε μαύρο στην κυβέρνηση και το σύστημα των δολοφόνων.

Κάνουμε την αντισυστημική οργή δύναμη ανατροπής.

Αγωνιζόμαστε για να τα πάρουμε όλα πίσω.