• Παρ, 19/05/2023 - 10:40
Ψηφίζουμε όπως παλεύουμε, με τον νου και την καρδιά - Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ψηφίζουμε όπως παλεύουμε, με τον νου και την καρδιά - Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Την Κυριακή των εκλογών «μαυρίζουμε» μαζικά την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και καταδικάζουμε τη συναινετική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το «αντισυστημικό ρεύμα» που φοβούνται τα αστικά επιτελεία έχει τη σφραγίδα της οργής και των αγώνων της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσουν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχει χαραχτεί στα επιτελεία των Βρυξελλών, στα γραφεία του ΣΕΒ και στα στρατηγεία του ΝΑΤΟ:

-Είναι το νέο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» της Ε.Ε. που προβλέπει νέα μέτρα λιτότητας ύψους 7-8 δις ευρώ τον χρόνο και οι δεσμεύσεις του «Ταμείου Ανάκαμψης».

-Είναι οι απαιτήσεις των βιομήχανων, των μεγαλεμπόρων και των τραπεζιτών που είδαν την κερδοφορία τους να εκτινάσσεται κατά 303,6% το 2022, με “πρωταθλητές” τις εταιρείες ενέργειας και τις τράπεζες, την ώρα που ο κόσμος στενάζει να πληρώσει το ρεύμα και το νερό και οι πλειστηριασμοί καλά κρατούν

-Είναι οι αποφάσεις του ΝΑΤΟ για εξοπλισμούς 7 δισ τον χρόνο, για εξοπλιστικά προγράμματα- μαμούθ των 20 δις ευρώ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέει:

-Πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών σημαίνει αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, πάλη για εθνικοποιήσεις των τραπεζών, των σιδηροδρόμων, κατά των αρπακτικών της ιδιωτικής υγείας, του φαρμάκου, των κερδοσκόπων της ενέργειας, χωρίς αποζημιώσεις, με τον έλεγχο της εργατικής τάξης στην οικονομία και όλη την κοινωνία

-Απάντηση στην ακρίβεια μπορεί να δοθεί με αγώνες που θα επιβάλουν αυξήσεις πολύ πάνω από τον πληθωρισμό, επαναφορά των ΣΣΕ, έλεγχο στις τιμές ενάντια στα κέρδη των μεγαλεμπόρων σούπερ μάρκετ.

-Απειθαρχία στις ντιρεκτίβες και τους κανονισμούς της Ε.Ε. που προωθούν τη λιτότητα και την απελευθέρωση των αγορών στον δρόμο για τη ρήξη/έξοδο από αυτή.

-Πάλη για ειρήνη σημαίνει σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, τις πολεμικές δαπάνες, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Πάλη ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή σημαίνει υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών ενάντια στον φράχτη στον Έβρο, στους πνιγμούς των προσφύγων στο Αιγαίο και στις επαναπροωθήσεις. Πάλη ενάντια στον σεξισμό σημαίνει την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ και είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων. Πάλη ενάντια στην κλιματική κρίση σημαίνει πάλη ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος από το κεφάλαιο, ενάντια στις εξορύξεις, τη «γκρι» και την «πράσινη» καπιταλιστική ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος.

Ο «εξεγερσιακός Μάρτης», μετά το έγκλημα στα Τέμπη, έβγαλε εκατομμύρια στον δρόμο και στις απεργίες. Αυτή τη δύναμη χρειάζεται να ενισχύσουμε.

Ψηφίζουμε όπως παλεύουμε, με τον νου και την καρδιά. Ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί τελικά το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».