• Σάβ, 10/06/2023 - 20:57
Οι απειλές κατά της μειονότητας και οι εθνικιστικοί διαχωρισμοί δεν θα περάσουν!
Οι απειλές κατά της μειονότητας και οι εθνικιστικοί διαχωρισμοί δεν θα περάσουν!

Ο ωμός εκβιασμός της Ντόρας Μπακογιάννη προς πολίτες της μειονότητας σε χωριό της Θράκης πως αν δεν ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές, «τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» γι’ αυτούς, αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό και εθνικιστικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης παράταξης, καθώς και τη διαχρονική καταπίεση που υφίστανται οι θρησκευτικές, γλωσσικές και εθνικές μειονότητες από το ελληνικό κράτος.

Η μειονότητα στη Θράκη πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα κόμματα και τους τοπικούς μεσάζοντες που διαχρονικά την εκμεταλλεύονται και την εκβιάζουν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναγνωρίζει το δικαίωμα όλων των μειονοτήτων στον θρησκευτικό και εθνικό αυτοπροσδιορισμό και θεωρεί την ισοτιμία τους και τα δικαιώματά τους αδιαπραγμάτευτα.

Οι μειονοτικοί πληθυσμοί στη Θράκη, ανεξαρτήτως θρησκευτικού και εθνικού αυτοπροσδιορισμού, μπορούν να ζήσουν αδελφωμένα με την πλειονότητα των πολιτών και να αποτελέσουν γέφυρα φιλίας με τον τουρκικό και τους άλλους γειτονικούς λαούς, κόντρα στις προσπάθειες των αστικών κρατών και των ιμπεριαλιστών να τις χρησιμοποιούν στους ανταγωνισμούς τους. Να παλέψουν αδελφωμένα με όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία ενάντια σε κυβερνήσεις και άρχουσα τάξη, ενάντια σε κάθε εθνικισμό και διαχωρισμό για τα κοινά δικαιώματα των εργαζομένων, την ειρήνη και την ελευθερία.