• Πέμ, 22/06/2023 - 16:40
Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του Χαφίζ Ακίφ Καν και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του Χαφίζ Ακίφ Καν και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του

Ο Χαφίζ Ακίφ Καν συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία την Τρίτη 20/6/2023, ενώ πήγαινε σε συνέλευση συντονισμού δράσεων για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου και κρατείται στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας.

Ο Ακίφ αφότου ήρθε στην Ελλάδα είναι ενεργός κοινωνικά και πολιτικά και παλεύει συμμετέχοντας σε μια σειρά συλλογικότητες και πρωτοβουλίες. Αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα των προσφύγων μέσα από την πρωτοβουλία Anticapitalist Migrants Greece, με άλλους αγωνιστές από το Πακιστάν και με συμβολή στις δράσεις του ΣΥΠΡΟΜΕ - Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων. Ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και συγκεκριμένα της Τοπικής Επιτροπής Γκύζη-Αμπελοκήπων, αγωνίζεται για τα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών.

Ο Ακίφ ήρθε στην Ελλάδα καταδιωκόμενος από τις αστυνομικές αρχές του Πακιστάν και από θρησκευτικές οργανώσεις, ενώ η Πακιστανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (FIA) τον έχει βάλει στο στόχαστρο ακόμα και κατά την εδώ παραμονή του. Κατάγεται από το Κασμίρ όπου ήταν επίσης ενεργός πολιτικά αφού υπήρξε περιφερειακός γραμματέας του JKNSF (Jammu Kashmir National Students Federation) από το 2015 μέχρι το 2018.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια παραμονής μετά από τρεις προσπάθειες, αναγκάζοντάς τον έτσι, να έχει ως μόνο δρόμο την επιστροφή στο Πακιστάν. Ξέρουμε όμως πολύ καλά πώς η ζωή του εκεί κινδυνεύει. Έχει συλληφθεί πολλές φορές από τις τοπικές αρχές για την πολιτική του δράση και είναι βέβαιο ότι θα κρατηθεί μόλις περάσει τα σύνορα.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάμε να του δοθεί πολιτικό άσυλο και να παραμείνει στη χώρα.

Να μην γίνει ο Ακίφ ένα ακόμα θύμα του αμείλικτου προσώπου της Ευρώπης- Φρούριο, της αντιπροσφυγικής πολιτικής του ελληνικού κράτους, σε συνεργασία με την Ε.Ε. και τη FRONTEX.

 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον Ακίφ και ζητάμε:

  • Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

  • Να του δοθεί πολιτικό άσυλο.