• Τετ, 05/07/2023 - 12:22
Πράξη βαρβαρότητας η αστυνομική εκκένωση του προσφυγικού χώρου στο Λαύριο

Πράξη βαρβαρότητας η αστυνομική εκκένωση του προσφυγικού χώρου στο Λαύριο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τη βάρβαρη εισβολή της αστυνομίας τα ξημερώματα της Τετάρτης στον καταυλισμό στο Λαύριο, όπου διαμένουν οικογένειες Κούρδων. Με προκλητικό τρόπο οι αστυνομικοί μπούκαραν στον χώρο, έσπασαν πόρτες και άρπαξαν με τη βία 53 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 9 γυναίκες και 18 παιδιά και τους πέταξαν έξω, για να τους μεταφέρουν στη μεγάλη φυλακή προσφύγων και μεταναστών στην Μαλακάσα.

Η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αμέσως μετά την ορκωμοσία της να διαλύσει τη δομή των Κούρδων στο Λαύριο, που λειτουργούσε εδώ και δεκαετίες, μόνο τυχαία δεν είναι. Αποτελεί έκφραση της πολιτικής της καταστολής και του  αντιπροσφυγικού-αντιμεταναστευτικού ρατσιστικού οδοστρωτήρα.

Ταυτόχρονα, είναι κι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση της Άγκυρας, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο ΝΑΤΟ, πως μπορούν να τα βρίσκουν οι δύο κυβερνήσεις και οι δύο αστικές τάξεις σε βάρος των λαών και των αγωνιστών. Εδώ και πολλά χρόνια οι τουρκικές κυβερνήσεις καταγγέλλουν εκπαίδευση «τρομοκρατών» στον χώρο του Λαυρίου.

Οι πραγματικοί τρομοκράτες ήρθαν χαράματα κι έπιασαν γυναικόπαιδα…

Απαιτούμε την επιστροφή των Κούρδων στον χώρο τους στο Λαύριο!

Να σταματήσει κάθε κρατική και κυβερνητική καταστολή κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους ανταγωνισμούς και τα παζάρια των αστικών τάξεων και των αντιδραστικών κυβερνήσεων.