• Πέμ, 07/09/2023 - 15:28
Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!
Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!
 
Η τραγική δολοφονία του 36χρόνου Αντώνη, στο Blue Horizon της Attica Group, έχει φυσικούς, ηθικούς και πολιτικούς αυτουργούς. 
 
Οι φυσικοί αυτουργοί είναι τα στελέχη και μέλη του πληρώματος που έσπρωξαν με απάνθρωπο και δολοφονικό τρόπο τον Αντώνη στην θάλασσα την ώρα της απόπλου του πλοίου. 
 
Ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί είναι το Λιμενικό, που "έλειπε" από την προβλήτα γιατί είναι "απασχολημένο" με το κυνήγι και το πνίξιμο προσφύγων, οι ναυτιλιακές εταιρείες που στο όνομα του κέρδους, για να μην "καθυστερήσουν τα δρομολόγια" δεν διστάζουν να βάλουν ακόμα και σε θανάσιμο κίνδυνο πληρώματα και επιβάτες και, πάνω απ' όλα, η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει δώσει την απόλυτη ελευθερία στους εφοπλιστές να έχουν εξουσία ζωής και θανάτου. 
 
Είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που οι ναυτιλιακές εταιρίες, στο βωμό του κέρδους, έχουν κάνει πανάκριβες τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά και θυσιάζουν την ασφάλεια και την ποιότητα των μετακινήσεων. Είναι η ίδια πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.
 
Είναι η πολιτική που οι ζωές των μεταναστών, των προσφύγων, των φτωχών δεν έχουν καμία αξία. Όταν το Λιμενικό, με τις εντολές της κυβέρνησης, είναι "απασχολημένο" στο να πνίγει μετανάστες στη θάλασσα, το "μήνυμα" που περνάει στις ναυτιλιακές εταιρίες είναι ότι μπορούν και αυτές να πνίγουν ανθρώπους στα λιμάνια.
 
Οι δηλώσεις του υπουργού Βαρβιτσιώτη, τα κροκοδείλια δάκρυα και οι συμβολικές ενέργειες της κυβέρνησης μας εξοργίζουν. Να τους γκρεμίσουμε!
 
- Να αφαιρεθεί εδώ και τώρα η άδεια από την συγκεκριμένη εταιρεία.
- Αποκλειστικά δημόσιες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με συχνά, φθηνά και ασφαλή ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Να κρατικοποιηθούν τώρα και χωρίς αποζημίωση όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρίες, ο σιδηρόδρομος και τα ΚΤΕΛ. 
- Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και την λειτουργία τους για λογαριασμό του κέρδους!