• Πέμ, 14/09/2023 - 10:41
Απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη και στην εγκληματική πολιτική τους

Απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη και στην εγκληματική πολιτική τους

Όλοι-ες την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην εργατική συγκέντρωση και διαδήλωση την οποία οργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε το αντεργατικό τερατούργημα στη βουλή προκειμένου να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Την ίδια ώρα οι θάνατοι και οι καταστροφές, από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, δείχνουν τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης που θυσιάζει τις ανθρώπινες ζωές και το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους. Στην Θεσσαλία μετράμε ακόμα νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, διαλύθηκε όλη η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, ενώ ο κίνδυνος οξύτατης υγειονομικής κρίσης είναι άμεσος. Όμως η κυβέρνηση δεν λογαριάζει τίποτα από αυτά! Θέλει να καταργήσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την σταθερή εργασία, το 8ωρο – 5νθήμερο – 40ωρο, να ποινικοποιήσει τις απεργίες και τους εργατικούς αγώνες. Η κυβέρνηση πλήρως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, αυτών που δεν διστάζουν να δολοφονούν εργάτες είτε με «εργατικά ατυχήματα» είτε γιατί είναι «μαύροι, πακιστανοί χωρίς εισιτήριο», θέλει να νομοθετήσει ένα ακόμα πιο γόνιμο έδαφος εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.

Όχι τυχαία το νομοσχέδιο έχει τον τίτλο «Ενσωμάτωση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Ε.Ε. για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας». Γιατί η Ε.Ε. ως επιτελείο των καπιταλιστών προωθεί την αντιδραστική αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων, για να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργατών, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να περάσει! Αυτό απαιτεί την άμεση, μαχητική και συνολική απάντηση του εργατικού κινήματος. Με προκήρυξη άμεσα πανεργατικής απεργίας, μέσα από πρωτοβουλίες και συντονισμούς σωματείων και ομοσπονδιών, όπως κάναμε στην πανεργατική απεργία στις 8 Μάρτη, χωρίς αναμονή της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η δολοφονική πολιτική που πνίγει ολόκληρη τη Θεσσαλία, που καίει από τον Έβρο ως την Αττική και την Ρόδο, κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ανυποχώρητων αγώνων και την ανάπτυξη ενός μαζικού εργατικού και λαϊκού αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που καίει, πνίγει και σκοτώνει μέσα και έξω από την δουλειά, που δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες και ανοίγει το δρόμο στους φασίστες.

 

 

  • Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στην εργατική συγκέντρωση και διαδήλωση καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με πανεργατική απεργιακή απάντηση μέχρι τη νίκη. Τόσο ενάντια στο έκτρωμα-νομοσχέδιο Γεωργιάδη, όσο και συνολικά για την ανατροπής της κυβέρνησης και της εγκληματικής πολιτικής που θυσιάζει ανθρώπους και περιβάλλον στην καπιταλιστική κερδοφορία.
  • Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις άμεσες διεκδικήσεις για καθολική αποζημίωση των πληγέντων, προστασία της εργασίας και της υγείας των κατοίκων, αποκατάσταση δικτύων νερού και ρεύματος και άλλων.