• Τρί, 14/11/2023 - 20:20
Δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο Χρήστο Μιχαλόπουλο
Δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο Χρήστο Μιχαλόπουλο

Μία ακόμα εν ψυχρώ ρατσιστική δολοφονία. Μόνο και μόνο γιατί ήταν Ρομά. Ένα σταματημένο αυτοκίνητο σε αδιέξοδο και ένα όπλο που "εκπυρσοκρότησε" προφανώς μόνο του πάνω στον Χρήστο. 

Η δολοφονία του 17χρονου στο Λεοντάρι Βοιωτίας είναι αποτέλεσμα του ατέλειωτου κρατικού και κυβερνητικού ρατσισμού που μπορεί με την ίδια ευκολία να δολοφονεί μία στον Έβρο και το Αιγαίο και μια στην Αλίαρτο.
Είναι ρατσισμός απέναντι στους μετανάστες, του διαφορετικούς ή και απλά τους φτωχούς όπως ο Χρήσγτος Μιχαλόπουλος που πάλευε να τα φέρει βόλτα αυτός και η οικογένειά του δουλεύοντας και σπουδάζοντας στο νυχτερινό ΕΠΑΛ μέχρι που ένας νέος Κορκονέας τον δολοφόνησε εν ψυχρώ.  Είναι  αποτέλεσμα της γιγάντωσης και του ακαταδίωκτου των φονιάδων, που εκολλάπτονται στην αστυνομία και στους μηχανισμούς καταστολής. 
Οι δολοφονίες «ερευνώνται», αλλά πάντα δίχως κανένα αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει η ΕΛΑΝ ΠΑΣΕ, όπως έγινε  και με τις άλλες 2 δολοφονίες Ρομά το 2021 και το 2022.
Είναι ρατσισμός των μεγαλησχημόνων δικηγόρων τύπου Κούγια που σε μια επίδειξη κυνισμού και απανθρωπιάς έριξε το βάρος στους Ρομά που "βάζουν ανήλικα να παρανομούν  για να μένουν ατιμώρητα". 
Όπως αναφέρει η ΕΛΛΑΝ -ΠΑΣΣΕ: «Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για τόσους νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία,  την αλαζονεία και την απανθρωπιά, ώστε να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;»
Είναι ατέλειωτη η οργή και η θλίψη μας για τον νέο νεκρό. Θα παλέψουμε με όλη μας την δύναμη να είναι ο τελευταίος..

·       Παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών.

·       Τέρμα στη δολοφονική βία και την ατιμωρησία της αστυνομίας.

·       Καταδίκη της πολιτικής του ρατσισμού, του αυταρχισμού, της καταστολής από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα, το κράτος.

·       Δικαιοσύνη για τον Χρήστο Μιχαλόπουλο.