• Πέμ, 14/12/2023 - 17:41
Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης μέχρι τη νίκη!
Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης μέχρι τη νίκη!
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί και στηρίζει την συγκέντρωση που καλεί η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος μαζί με συλλογικότητες, φορείς, σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς, το Σάββατο 16 Δεκέμβρη στις 2.00 μμ, από την Πλατεία Ελευθερίας και μέχρι την πρεσβεία του κράτους - απαρχάιντ του Ισραήλ, καθώς και τις τοπικές κινητοποιήσεις φορέων (Κολωνό, Ν Ιωνία κα) που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

 Επί δυο μήνες ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί συστηματικά τη μαρτυρική Γάζα προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς και καταστροφές σε νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές, σπίτια. Μία ανείπωτη τραγωδία - γενοκτονία για τον παλαιστινιακό λαό. 

 Το Ισραήλ κλιμακώνει τη σφαγή με την στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και από δίπλα και της κυβέρνησης της ΝΔ. 

 Διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας ενάντια σε αυτό το έγκλημα, ενώνοντας τις φωνές μας με τα εκατομμύρια διαδηλωτές, που παρά την καταστολή και την προπαγάνδα κυβερνήσεων και ΜΜΕ, βγαίνουν καθημερινά στο δρόμο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

 Αυτή η συμπαράσταση δίνει δύναμη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, από τη Γάζα μέχρι τη Δυτική Όχθη, απέναντι στην ισχυρότερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου.  

 Το δικό μας καθήκον, η δικιά μας συνεισφορά για να νικήσει η ηρωική Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι παλέψουμε ενάντια στην δική μας κυβέρνηση, στην κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι συνένοχη στις σφαγές στη Γάζα με τον πολεμικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ.

 Απαιτούμε να διακοπεί κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη. Να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ, να απελαθεί ο πρέσβης και η διπλωματική αντιπροσωπεία. Οι ισραηλινοί πιλότοι, που βομβαρδίζουν αμάχους και μικρά παιδιά στη Γάζα, εκπαιδεύονται εδώ σε κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. 

 Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες.

 Ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό, διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες. 

Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα των παλαιστινίων στην  εθνική τους αυτοδιάθεση, την δημιουργία κυρίαρχου, ανεξάρτητου  κράτους στο σήμερα, την νίκη στον αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη, με επιστροφή στις εστίες τους όλων των Παλαιστινιων που εκτοπίστηκαν  από το 1948 και μέχρι σήμερα. στο πλαίσιο του αγώνα της  εργατικής τάξης της περιοχής για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών, την διάλυση του σιωνιστικού κράτους-απαρτχάιντ του Ισραήλ, και την από κοινού οικοδόμηση μιας κοσμικής, πολυεθνικής σοσιαλιστικής κοινωνίας που θα ζουν ειρηνικά όλοι ανεξάρτητα από έθνος ή θρήσκευμα,  που μόνο η εξουσία της εργατικής τάξης μπορεί να εξασφαλίσει.